Гърция ще пуска сезонни работници и пътуващи по съществени причини само през Кулата и Маказа

OFFNews 21 юли 2020 в 09:41 2935 0

Гърция въвежда допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници на сезонни работници и по съществени причини, съобщава Министерството на външните работи.

Мерките важат при влизане през сухопътните граници, включително от България, и не се отнасят за пътуващите с цел туризъм.

От 00:00 часа на 22 юли 2020 г. до 4 а вгуст 2020 г. по съществени причини - служебни, здравни, семейни, от България през сухопътните граници в Гърция може да се влиза единствено през ГКПП „Кулата-Промахон” и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“. Пътуванията ще се доказват със съответните документи.

Чуждестранните сезонни работници в гръцкото земеделие, които напуснат Гърция до 4 август 2020 г., няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение.

Нововъведените мерки са във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус.

По-различни са вече въведените мерки за туристите. Към момента туристи могат да влизат от България в Гърция през сухопътните граници само през ГКПП „Кулата-Промахон” с попълнен в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр, генериращ QR код, както и с документ за негативен резултат от направен PCR тест в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови