Гърция няма да покрепи България в спора ни с Македония

Георги Савчев 30 септември 2021 в 21:16 7944 4

Снимка Правителство на Гърция - пресслужба

Гърция не подкрепя България относно пречките, които създава пред европейската перспектива на Северна Македония, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.

Мицотакис акцентира, че на предстоящата среща на върха между Европейския съюз и страните от Западните Балкани трябва да има "ясно послание за членството на конкретни държави".

Срещата на върха ЕС - Западни Балкани ще е в Словения на 6 октомври. В нея ще участват лидерите на държавите членки на ЕС и шестте партньора от Западните Балкани: Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Република Северна Македония и Косово.

На срещата обсъжданията ще се съсредоточат върху "потвърждаването на европейската перспектива на Западните Балкани, която е от взаимен стратегически интерес и продължава да бъде общ стратегически избор", обясниха от пресслужбата на Европейския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

3

Bace7

01.10 2021 в 09:21

Ами много е просто, византийските номера трябва да се наказват. България да не подкрепи Гърция за спора й с Гърция по добива на газ в Средиземно море, където са намесени интересите на Кипър. А така също да се договори с Ердоган да не пропуска мигранти към България, достатъчен е гръцкия маршрут. А ние ще си направим пас при "мерки" на ЕС към Турция.

23293

2

Стефан

01.10 2021 в 01:33

Да, ако някой не е почувствал как е започнала Междусъюзническата война - ми те така. От византийците.

23293

1

Стефан

01.10 2021 в 01:30

Сега да чуем заекването на пикльовците от "европейското семейство". Които подкрепят трета страна, в спора и с членка на ес.
Педерасти.