Гърция легализира марихуаната за медицински цели

OFFNews 05 юли 2017 в 15:41 7554 3

Снимка sxc.hu

Гърция официално стана шестата държава в ЕС, която легализира канабиса за медицинска употреба, пише британският в. "Индипендънт".

"Това е нова страница в нашата история, Гърция вече е част от страните, където доставянето на канабис за медицински цели за нуждаещи се пациенти става законно,  каза гръцкият премиер Алексис Ципрас за решението на правителството.

Марихуаната в Гърция ще бъде преквалифицирана от наркотик клас А, до клас Б - където влизат медикаменти като метадон и опиум.

Гръцките лекари скоро ще могат да предписват марихуаната при различни случаи, канабисът се използва за мускулни спазми, хронични болки, епилепсия и рак.

Гърция е шестата страна в ЕС, която легализира канабиса за медицински цели - другите са Чехия, Финландия, Холандия, Португалия и Испания.

Ципрас съобщи още, че ще бъде разрешен и вносът на лекарства на базата на канабис. Промяната идва след дългогодишно обсъждане от страна на учени, психиатри и други експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

3

neverland

05.07 2017 в 16:20

лято е, върви 19-20 часа вече, детската площадка е пълна от изпосядали юнаци, от свален джам на голф свири "писна ми", идва Пепката с дебелата мара, бирата и викторито вървят за замазка, усмивки и лъчезарни лица, смехът се чува на далече...идилия :)

14355

2

neverland

05.07 2017 в 16:11

А така, а така. Вече си тегля творчеството на Боб Марли :)
 
X

Подкастът на OFFNews