Френски съд призна третия пол

OFFNews 14 октомври 2015 в 20:17 2485 3

Снимка Guillaume Souvant / AFP

Френски съд за пръв път в историята на страната призна трети пол за човек, роден с мъжки и женски полови органи, съобщиха френските медии.

Човекът е бил смятан за мъж, тъй като така е пишело в акта му за раждане, но вече може да използва термина "неутрален пол" в своите лични и официални документи.

Лицето е женено и има осиновено дете. Той е роден с недоразвита вагина и микропенис, но без тестиси.

"Като юноша разбрах, че не съм момче. Нямах брада, мускулите ми не растяха. Днес вече най-сетне се чувствам като разпознат от обществото такъв, какъвто съм", коментира човекът.

64-годишният ищец отишъл в съда през юни в търсене на промяна на гражданския си статут, тъй като мъжкият или женският пол били неадекватно определение за него.

"На 35 години докторите ми инжектираха тестостерон. Външността ми се промени, станах по-мускулест. Но това беше шок, вече не се разпознавах. Тогава осъзнах, че нито съм мъж, нито жена", допълва то.

Няколко страни, сред които Германия, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Пакистан, Бангладеш и Непал признават официално третия пол в официални документи. Индия, Пакистан и Бангладеш дори имат наим

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови