Quantcast

Франция отлага безсрочно доставката на бойните кораби "Мистрал" за Русия

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 20:56 5340 33

Един от бойните кораби

Снимка REUTERS/STEPHANE MAHE

Един от бойните кораби "Мистрал".

Франция ще отложи за неопределен срок от време доставката на първите 2 бойни кораба хеликоптероносачи "Мистрал" за Русия заради конфликта в Източна Украйна, съобщи "Ройтерс".

Зам.-министърът на отбраната на Русия Юри Борисов каза, че страната му засега няма да повдига обвинения срещу Франция заради забавянето, но очаква договорът да бъде изпълнен.

"Ние сме доволни от всички. Французите са тези, които имат проблем. Ние ще изчакаме търпеливо. Всичко е записано в договора, ние ще действаме спрямо написаното в него като цивилизовани хора", коментира Борисов.

Франция е под натиск от западните си съюзници да разтрогне договора за 1,2 милиарда евро, но е заплашена от евентуални санкции, ако наруши спогодбата. 

Очакваше се първият кораб - "Владивосток",  да бъде доставен на 1 ноември, но доставката беше отложена за неопределен срок.

Прекратяването на договора ще означава, че Франция ще трябва да плати в най-добрия случай  1.1 милиарда евро неустойки, а в най-лошия - 2.8-3 милиарда евро, коментира източник на вестник "Комерсант".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2014 в 12:06

Я, колико са му са исрали у устенцътъ на лайнака!
spirit-ус сантус,
Ма млогу букве за таа смрад би! Млогу!
Яс съм по-кратичък:
_____________Напрай сметка що за пропаднялаци са теа, у времо оно баш Фараоно, де е сос статос на жив Бог, он да не мое ги тръпи, дигнаал ръце ут теа и ги натирил у пистинятъ де им е местото на теа пустинеци! Он де като умре и слагат му покрай миндеря яденье, пиьенье, кучеаата, мачки, бръмбаре, 10-тина робина... Он ги е натирил, да би е сигарция, а чи няа да турнът вътре някое мърсолчи-иврей! И дъни мой дъ мини у утвътнуду. Таквиз ми ти рапти! Да.


______________Тъ лайнака ий времи дъ съ замисли. Ади рязануту - рязъну. Не мой назаде, кожътъ панирънъ, изяденъ и исранъ. Тва им е културитетна заебавка у них. Амъ пуне за турчин дъ съ прай ели шиптер...
Не ли бе лайнакиш?

26.11 2014 в 23:16

Гледам всички сте се изредили на нещастното еврейче, да са поупражнявате безплатно. И мен ме сърбят пръстите, но ще запазя добрия тон, подбуден от добри спомени.
Имам една "открадната" райска ябълка... Чак след месец във Франция разбрах, че е джуиш след като ме запозна с баба си...
Може би е изключение? Не знам.
С нея сме приятели и днес.

26.11 2014 в 22:15

От цялата работа за да не фалират Франсетата ние трябва да купуваме от тях я кораби я самолети въпреки че нямаме армия но алъш-вериша да върви!

26.11 2014 в 20:56

Днес свързваме погрешно омразата към евреите с просъществувалия 12 години нацистки режим в Германия. Истината е, че евреите са били преследвани и нежелани от най-древни времена от мюсюлмани и християни. Където и по света те да са били нежелани причините за това са били идентични – занимаване с лихварство, незачитане и неуважение на чуждата религия и култура, не спазване на законодателството.

Заради презрението на евреите към всички останали и наричайки се „богоизбрани“ те се самоотделят от обществото. Тяхната философия, записана в Талмуда се е обосновавала с твърдения като тези (цитати от Талмуда):

“ Евреите се наричат хора, християните не са хора.“;

„Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях.“;

Противообщественото поведение на евреите, ненавистта им към всички други накарала народите, чиито държави обитавали да предприемат мерки срещу тях. Това се е случило не веднъж от най-древни времена до днес. И не само в мюсюлмански или християнски държави, а навсякъде. Еврейската философия, егоизъм и сребролюбие са овековечени в много класически творби . След малко ще проследим къде по света евреите са били прогонвани. Евреите са „вечната жертва“ и по тяхната „божествена“ логика излиза, че целия свят е крив, че ги е гонил не заслужено, а те са били прави. Никой друг народ не е бил прогонван и нежелан в толкова много държави и империи, от толкова различни религии и раси, за толкова дълъг исторически период – от древността до днес.

Никой не е описал по-добре характера на евреите от Бисмарк:

„Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик.“

Любен Каравелов остава погнусен и потресен от това, което вижда в еврейското гето. Той самия описва евреите така:

„Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.”

И преди да разгледаме къде и кога евреите са били прогонвани нека завършим с един цитат на Марк Твен:
„Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.“- Какви са приликите и разликите между гърка и евреина?
- И двамата ще продадат майка си за жълти стотинки, но гъркът няма да я достави.

Надпис на митницата на влизане в Израел:
"Не се прави на хитър - тук ВСИЧКИ са евреи!"

Двама евреи попаднали в газовата камера. Единият констатирал:
- Газта се покачва!
Другият отговорил:
- Купувай, купувай!

Срещат се двама евреи, заговарят се и единия почва да разправя:
- Жена ми е толкова умна, добра, красива, готви страхотно...
Другият го прекъсва:
- Абе Исак, толкова ли си я закъсал, че се опитваш да ми продадеш жена си?

Въпрос: Защо кучето минава със свита опашка покрай евреин?
Отговор: Защото е чуло, че евреин където види дупка отваря магазин.

- Моше, откъде имаш такъв хубав часовник?
- Татко ми го продаде като беше на смъртното си легло

Въпрос: Защо евреите обичат да гледат порно филми отзад напред?
Отговор: Защото любимият им момент е когато проститутката връща парите.

Попитали радио Ереван:
- Защо евреите никакви ги няма по спорта?
Радиото отговорило:
- Защото съдиите не са само американци.

26.11 2014 в 20:37

Хехехе, истинските евреи живеят в Израел! Такива неориентирани като Шитката, дето 500 години не са му стигнали да се върне в Родината си, за нищо не стават.

Тея са интернешънъл джус, дето цял свят ги мрази. Между впрочем цялата тая лайнарска история, е забъркана от такива, които хем им се иска да се пъчат като евреи, хем не им стиска да се върнат в Израел. Вуйна ми Ребека цял живот се мъчи в България, ма накрая отида да умре на родна земя.

Надявам се и на Шитката някой ден ще му дойде акъла. Той не е прост, трябва да знае, че комунизма е изцяло еврейско дело.

26.11 2014 в 17:23

е, добре, че сте вие с гфр-то и балкански да си подпирам самочувствието, че иначе щех да потънем в депресия :)

26.11 2014 в 16:43

Що, ти се имаш за по-умен и адекватен от него ли?
Не си, вервай ми.

26.11 2014 в 15:35

много моля който е изпуснал GFR-то от каишката да си го прибере, обезпаразити и прочие за да не се наложи да го приспиваме :)

26.11 2014 в 15:24

Къкви 500 гудини би лайнак?!
Приди 500г не и ималу ни мангойци ни жидуве на изконнътъ булгарска зимя. Гонини и бесини.
Зъ тава посли си утмъщават - Загоре Заара.

26.11 2014 в 15:18

за кой път?