Фойерверк и в Евпатория, ВСУ унищожи ПВО система

OFFNews 14 септември 2023 в 10:07 3689 2

Евпатория
Евпатория

Рано тази сутринта в Евпатория на окупирания от руските нашественици украински полуостров Крим избухнаха мощни експлозии. Местните жители съобщават, че нападението е осъществено чрез дронове.

"Абонатите ни пишат, че вероятно, са ударили система за противовъздушна отбрана. Също така съобщават, че безпилотните самолети продължават да идват. От взривната вълна в Евпатория много домове са се разтресли", пише Телеграм каналът "Кримски вятър".

Публикувани са и кадри от мощна експлозия в югозападната част на града - районите на Заозерне и Уютное. Твърди се, че основният, най-яркият взрив е бил в 05,40 ч. сутринта.

В 7:27 ч. руското министерство на отбраната съобщава, че около 05,30 ч. сутринта силите за противовъздушна отбрана са унищожили "11 украински безпилотни летателни апарата" над Крим.

Това е поредният удар на украинската отбрана срещу руснаците в Крим. Само преди ден ВСУ нанесе тежък удар с крилати ракети срещу военния кораборемонтен завод в Севастопол. В резултат на атаката бяха нанесени поражения не само на територията на завода, но и на подводницата "Ростов на Дон" и големия десантен кораб "Минск", които са били на сух док на завода. Авторитетният мониторингов проект Oryx, обяви след анализ на снимките, че пораженията върху "Минск" са толкова тежки, че той вече не подлежи на ремонт и трябва да се счита за унищожен, а не за повреден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

15.09 2023 в 08:14

Украинците удрят както и където трябва! Като истински воини и защитници, а не като говеда и престъпници като ватниците! Няма да убият невинни деца, жени и старци. Ако са загинали хора при тези удари, то със сигурност това са са охранители, милиционери, екипаж на корабите, военни и прочее сволоч. Тъжно е разбира се, но това са същите убийци които стрелят по мирно население, и които никой не ги е канил там. И ако не могат да разберат че трябва да си вдигат задниците и да изчезват от чуждото, тогава остава само да бъдат трепани до крак! Слава на Украйна!

1935

1

Муню

14.09 2023 в 11:18

Браво, браво.
Докато руснаците показват сила в българската икономическа зона, украинците си ги пукат като пуканки!
Путин, всичко ли още е по план?
Радев, я питай Мутрофанова до колко дни ще приключи бързата специална операция.
Смешници - станаха втора по сила армия ..... в този конфликт!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки