Финландският премиер си направи тест за наркотици след бурно парти, излязло в интернет

OFFNews 19 август 2022 в 19:54 11474 6

Марин

Снимка Архив

Сана Марин

Финландският премиер Сана Марин обяви, че се е подложила на тест за наркотици след публикуван по-рано тази седмица видеоклип, на който се вижда как се забавлява със свои приятели, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Днес се подложих на тест за наркотици и резултатите ще бъдат готови до седмица. Никога през живота си не съм употребявала наркотици", заяви Марин на пресконференция.

И допълни, че способността ѝ да изпълнява задълженията си е останала ненакърнена през въпросната нощ и че е щяла да си тръгне от партито, ако се е налагало да работи.

Тази седмица в социалните мрежи започнаха да се разпространяват видеоклипове, на които 36-годишната Марин се забавлява с известни личности и артисти от страната, а скоро след това те бяха публикувани и от няколко медии във и извън Финландия.

След появата на видеозаписите политици както от нейната управляваща партия, така и от опозицията, призоваха Марин да си направи тест за наркотици, припомня Ройтерс.

"Смятам, че тези обвинения са много сериозни и въпреки че считам искането за тест за несправедливо, с оглед на моята лична законова защита и за да премахна всички съмнения, днес се подложих на тест за наркотици...", заяви Марин, която през 2019 г. стана най-младият действащ правителствен лидер в света.

Мнозина похвалиха финландската министър-председателка за това, че съчетава тежката си работа с активен личен живот, но други поставиха под въпрос решението ѝ да остави да бъде снимана, дори когато й е било обещано, че видеоклиповете няма да бъдат публикувани.

В момент, когато Европа е неспокойна заради войната на Русия в Украйна, Марин също така е критикувана, че участието ѝ на партита може да попречи на способността ѝ бързо да изпълнява задълженията си, ако Финландия бъде ударена от внезапна криза.

"Ако възникне кризисна ситуация, ще знам за нея преди полунощ в събота вечер", каза тя пред репортери и добави, че финландските въоръжени сили са добре подготвени да предвидят всяка военна криза, която би могла да засегна страната.

Финландия, която споделя дълга граница с Русия, подаде молба заедно със съседна Швеция за присъединяване към НАТО на фона на войната в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

804

5

luba6a2016

21.08 2022 в 14:35

браво!!! Една абсолютно нормална жена ???? комунистите да си изтрият пяната от зурлите и да лочат по-умерено

810

4

важното е, че е за натирване на блядовете от Европа.Пък и на политиците нищо човешко не им е чуждо. ПУТЛЕР КАПУТ!

810

2

тъп като парапет.