Фейсбук блокира профила на журналист, обвинил малтийския премиер в корупция

OFFNews 22 май 2017 в 11:18 3492 3

Фейсбук профилът на малтийския журналист Матю Гализия бе блокиран, след като репортерът написа серия от публикации, в които обвинява премиера на Малта Джоузеф Мускат в корупция.

Гализия бе част от мащабния екип журналисти, които стояха зад разследването "Досиетата от Панама" през миналата година. Публикациите му в социалната мрежа срещу Мускат идват няколко седмици преди в Малта да се проведат парламентарни избори.

Малтийският журналист решил да разпространи информацията, която има, през социалните мрежи, тъй като в традиционните медии тя не била посрещната с голям интерес, пише The Verge.

След постовете в социалната мрежа премиерът на Малта отговари, че ще съди журналиста. Няколко дни по-късно Гализия вече не може да влезе в профила си, а някои от публикациите са изтрити.

В изявление по темата от Фейсбук коментираха, че ще проучат случая и ще направят необходимото, за да може Гализия да публикува отново. Те подчертаха, че профилът е свален, тъй като в постовете имало лична информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

22.05 2017 в 14:58

Цензурата си е цензура, в колкото и нови дрехи да я издокараш.

25665

1

Victimized

22.05 2017 в 14:09

ФБ са фашисти обвързани със службите, и биха работили с всяко правителство което е на власт или е подкрепено от САЩ. Когато големите началници си смъкнат доверието от дадено правителство, то бива разчленено в социалните медии....
ФБ и Туитър са инструмент за прокси революции и социална манипулация..