ФБР арестува българин, изпращал смъртни заплахи до Еврокомисията

OFFNews Последна промяна на 31 март 2015 в 17:48 8620 4

Снимка sxc.hu

ФБР съобщи, че жител на Хюлтън, щата Мейн, заплашва да избие „като пилета“ чиновници в ЕС, съобщава вестник Bangor Daily News.

Мъжът е 38-годишен българин, задържан от местните власти по обвинение за заплахи срещу член на Европейската комисия. Името му е Душко Венелинов Вълчев.

В понеделник, 30 март, Вълчев е изправен пред федералния съд в Портланд с обвинение за заплахи в сферата на международната търговия.

„Ще те убия като пиле“, написал Вълчев в e-mail до български икономист и администратор, работещ за Европейската комисия в Брюксел.

Разследването във връзка с въпросния e-mail започнало на 5 февруари, след като заплашваният икономист и други лица са го получили.

Именно така служителите на ФБР стигнали до българина и установили, че той е разпратил съобщенията, ползвайки безжичната интернет връзка на свой съсед.

Писмата са на български, с главни букви, а на английски са преведени от член на специализираната дирекция за борба с организираната престъпност в България.

В едно от тях категорично се настоява: „ Искам вие, заедно с /жертвата/ да изготвите пълен списък на всички българи, живеещи в Португалия и Англия“. „Искам заедно с /жертвата/ да назначите колкото се може повече българи в Европа и да ги изтеглите от тези две държави".

В друго послание пък пише „Ще умрете, ако не изпълните това“, „Давам ви две седмици, после ще ви резна гърлата, ще ви обеся, както сторих в Париж.“

Душко Венелинов Вълчев не обяснява какво се е случило в Париж.

В трети e-mail пише: „ Онзи, който не изпълнява заповед по време на война, се наказва със смърт от наказателните бригади. Който получи писмо от мен, все едно е получил целувка от дявола.“

Съсед на българина, разпитан от ФБР, твърди, че „след развода с американската си съпруга“ обвиняемият българин „изглеждал като разбит, ни се водел, ни се карал“.

Душко Вълчев е натурализиран американски гражданин. Задържан бил в неделя, когато властите разбрали, че се кани в понеделник да пътува за България.

Изслушването, на което ще се реши дали ще бъде пуснат под гаранция, е насрочено за четвъртък във федералния съд на Бангор.

Ако бъде осъден, Вълчев ще лежи 5 години във федерален затвор и ще плати глоба до 250 000 щатски долара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2015 в 10:00

Душко Вълчев няма как да е гласоподавател на някаква нормална партия, освен на ония малоумници дето плащат на Кутевите тролове да пишат тук коментари...

31.03 2015 в 20:05

цървулът е объркал държавата. може да се е чалнал, но сега ще опита американско "правораздаване"

31.03 2015 в 18:51

Ей пак изкривихте работа значи! Още малко Сталинка ходи на работа с охрана под смъртна заплаха.
а-ха-ха-хаххх!
Човечеца нещо се е чалнал, на не и е писал „Ще те убия като пиле“, а

„Ще те РАЗКЪРША като ВАРЕНА КОКОШКА“

Ся дъртата брантия на кокошка ли се обижда, на дърта ли... не мога да предполагам.

31.03 2015 в 18:22

Такъв нагляр и ненормалник само америлански съд може да го сложи на мястото му