Еврото в Русия достигна рекордните 100,74 рубли

OFFNews 16 декември 2014 в 18:19 9162 21

Спадът на рублата достигна днес рекордни нива, като курсът на еврото достигна 100,74 рубли, а доларът достигна до 80,1 рубли.

Намаляването на стойността на руската национална валута е с 20% в рамките на няколко часа.

В края на деня ситуацията на влутния пазар започна да се стабилизира, увериха от ТАСС, като посочиха, че през последните два часа доларът се търгува за 72,2 рубли, което е с 6,8 рубли повече в сравнение с вчерашните нива.

Еврото пък се търгува в момента за 90,4 рубли, което е с 11,3 евро повече в сравнение с нивото на еврото при затварянето на борсата.

Резкият спад на рублата е критична ситуация и скоро Банката на Русия ще предприеме допълнителни мерки за стабилизиране на ситуацията. Не можехме да си представим това дори в най-лошите си кошмари преди една година, коментира зам.-председателят на Руската централна банка Сергей Швецов, цитиран от „Интерфакс“.

Основният лихвен процент беше вдигнат до 17% в опитите на Банката на Русия да стабилизира ситуацията, но по думите на Швецов се очаква да се предприемат и други мерки.

В следващите дни ситуацията може да се сравнява с най-тежкия период през 2008 г. Опитът, който натрупахме с последните кризи, ще ни помогне да намерим правилното решение и да оцелеем в тази ситуация, категоричен е Швецов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!