Европейската комисия очаква скоро да има изобилие на пазара на газ в ЕС

OFFNews 18 април 2024 в 19:55 1265 2

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел

Снимка ЕС/БТА

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел

"От следващата година в ЕС се очакват нови проекти за терминали за втечнен газ и скоро на пазара може да има изобилие. Това значително ще понижи цените," каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция след края на двудневното извънредно заседание на Европейския съвет.

Тя отбеляза, че високите цени днес са пречка пред европейската конкурентоспособност, особено при производството на метал, стъкло и торове. "В ЕС не трябва само да ползваме цифрови услуги и изделия, а да бъдем водеща сила в света в тази област," настоява Фон дер Лайен. По нейните думи инвеститорите в ЕС имат нужда от предвидимост.

"Нуждаем се от законна миграция," заяви председателят на ЕК. "Миналата година 3,5 млн. чужденци пристигнаха в ЕС законно, поканени от работодатели - това е три пъти повече от броя на незаконно дошлите мигранти, уточни Фон дер Лайен.

По повод обсъдения доклад за европейската конкурентоспособност председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи, че в ЕС е необходимо да бъде въведен единен подход по въпроса за фалитите. "Трябва да сближим условията за работа на дружествата, да насърчим инвестициите и достъпа до финансиране," добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

19.04 2024 в 08:10

Ще заима изобилие кат грохне Империята на Злото- ще има да пик..т газ и нефт поне 3 поколения та да си платят дълговете и репарациите, както и бъдещото възстановяване на Украйна от наши европейски фирми. (ジ)

-10000

1

Блестяща реч - вдъхва надежда, оптимизъм и кураж. Респект и уважение пред председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков