Евродепутати искат Русия да бъде призната за терористична държава

OFFNews 19 октомври 2022 в 08:39 1475 2

Европарламент

Снимка ЕПА/БГНЕС

Европарламент

Русия да бъде призната за терористична държава - това поискаха огромната част от евродепутатите на пленарната сесия в Страсбург, съобщава БНР.

На сесията част от евродепутатите поискаха всички руски дипломати да бъдат изгонени от Европа, а други - в тази категория да влезе и Иран, който е неин съюзник.

„Точно в този момент Русия осъществява масирани ракетни удари по цивилни в Украйна и нейната критична инфраструктура. Достатъчно е само да си припомним ударите по железопътната гара в Краматорск и театъра в Мариупол при ясни индикации, че там има деца“ - каза евродепутатът от "Обнови Европа" Пятрас Аущрявичюс, цитиран от БНР.

Спор предизвика изказването на депутатът от левицата Клеър Дейли, която каза, че Терминът "спонсор на тероризма" съществува в американското, но не и в европейското законодателство и направи изказване за Европейското спонсорство на израелския тероризъм в Палестина, западното спонсорство на саудитския терор в Йемен, "продуктът ДАЕШ на френско-американско-британско-турското спонсорство в Сирия и Ирак". 

"Десетилетия наред продължава подкрепяният от Съединените щати тероризъм срещу кубинската революция. Контрите в Никарагуа. Спомнете си Виетнам, Лаос, Камбоджа - ужас след ужас, терор след терор“ - допълни евродепутатът Дейли.

"Току-що чухме думите на Путин", заяви по повод рчета на Дейли депутатка Раса Юкниявичиене от Европейската народна партия .

"Медиите никога не биха поканили говорител на "Ал Кайда" след 11-ти септември. Затова не разбирам какво правят почти всеки ден говорителите на руските посолства по нашите телевизии", каза Натали Лоазо от "Обнови Европа", предаоха от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

1

редовно четящ

19.10 2022 в 10:06

Клеър дейли съвсем очаквано папка от руzките пари. Затова представя руzкото спонсорство на световния тероризъм като американско, както дяволът чете евангелието. А ЕС е крайно време да обяви руzия за терористична държава, а депутатите и в ЕП да бъдат блокирани.
 
X

Да помогнем на украинските деца!