Евгений Пригожин: Украинското контранастъпление започна, до дни очаквам активната му фаза

OFFNews 03 май 2023 в 18:39 8975 5

Снимка ГЩ на ВСУ

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна вече е в ход, заяви в аудио коментар за канала си "Пресслужбата на Пригожин" руският бизнесмен и собственик на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. Формалният повод за коментара е постъпил въпрос от изданието "Накануне.ру" за това, че ВСУ, според държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен,планират настъплението си на фронта в близките седмици.

"Аз смятам, че настъплението на украинската армия, вече по същество е започнало. Виждаме най-висока активност на вражеската авиация, виждаме най-висока активност по периметъра и вътрешността на нашия фронт. При това, ако вътре ние контролираме нашия фронт, то по периметъра за съжаление ситуацията изглежда, да го кажем така: не по най-добрия начин.", казва в изявлението си Готвача на Путин.

"И затова нашите флангове – на въпроса доколко са надеждни, аз засега ще замълча от вежливост. Противникът се е активизирал и извън пределите на историческите граници на Украйна и на територията на Руската федерация, виждаме ситуацията в различни наши области – влакове, дронове и т. н. Затова аз смятам: Всичко вече тръгна! Кога ще премине в активна фаза? Мисля, че в най-скоро време, може би в близките дни", допълва още Пригожин.

Също днес украинският президент Володимир Зеленски анонсира настъплението на ВСУ като скорошно. Зеленски каза, че украинската армия скоро ще тръгне в настъпление, а след това той се надява да получи от партньорите и самолети. "Защо съм уверен, че ще имаме самолети, защото скоро ще има настъпателни действия и след тях, аз съм сигурен, на нас ще ни дадат самолети. Искаше ни се де е обратно, но е така, както е", каза Зеленски на пресконференция по време на необявената си предварително визита във Финландия за доставката на самолети от Дания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

03.05 2023 в 23:36

Аладинчо, а пък една жена на Женския пазар днес каза, че в бункера на Путлер се е спукал мръсния канал. Предполага се, че Путлер като най-нисък се удавил първи.
Ама не е потвърдено от Роскомнадзор все още.

12407

5

Bad Horse

03.05 2023 в 20:10

Пригожин говори като пандизчия, какъвто е. Не е театър, не е принизяване до масите, така си говори човека. Така и мисли. И този урод е сериозен претендент за властта. Заболя ме главата докато го слушах и се опитвах да му разбера жаргона. И Достоевски би се затруднил. Но шанса му да спре масово отстъпление на мобилизираната сган е "ноль точка хрень процента", както се изразява...

10298

4

AntiZ

03.05 2023 в 19:38

Мокрите сънищата на Владин (без вълшебна лампа). Я кажи, оправихте ли тенекията на покрива на путкиновия хамбар? Или, викаш, няма смисъл, че ВСУ пак ще го думнат довечера?

10298

1

AntiZ

03.05 2023 в 19:03

Гледам в телеграм, украинчетата думнали нефтена база в с. Волна, а то е на един **й место от керченския мост. Явно правят тренировки и им се получават.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки