Естонското военно разузнаване предупреди за опасност от руски агенти сред бегълците от мобилизация

OFFNews 30 септември 2022 в 21:20 6145 5

Полк. Марго Гросберг

Снимка ERR

Полк. Марго Гросберг

Руските граждани, бягащи от частичната мобилизация в страната им, представляват заплаха за сигурността на западните страни, предупреди в петък шефът на естонското военно разузнаване полковник Марго Гросберг. Сред мъжете може да има агенти на руските служби за сигурност, смята Гросберг, цитиран от обществената радио-телевизионна компания ERR.

„Повече от убеден съм, че руските сили за сигурност ще използват тази ситуация, за да настанят свои агенти в Европа “, каза Гросберг. „Това определено е заплаха за нас“, добави той.

По отношение на самата мобилизация той оцени, че „количеството хора, определени от Путин, ще бъдат изпратени на фронтовете на Украйна“ . - Прогнозираме, че мобилизацията на 350 хил. души няма да представляват проблем за Русия, но остава открит въпросът за качеството на последващата им подготовка – подчерта полковникът.

Гросберг каза още, че вече е в ход попълване на руските части, разположени в близост до естонската граница . Ръководителят на естонското разузнаване обясни, че резервистите най-вероятно първо ще бъдат разположени на не боеви позиции, след това ще преминат различни нива на обучение и ще бъдат изпратени в Украйна, където ще бъдат включени в съществуващи части, за да заменят войниците, изгубени в битка.

В петък Естонската служба за вътрешна сигурност (KAPO) обяви експулсирането на руснака Сергей Непримеров от страната. Мъжът, който е руски гражданин е известен в страната като "провокатор на Кремъл ". KAPO припомни, че службата многократно е призовавала за избягване на всякакви действия в подкрепа на руската политика. Непримеров получи забрана за влизане в Шенгенското пространство за 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

5

GB

01.10 2022 в 11:57

"1Деградация не им трябва на руснаците, Европа е изпята песен вече." ________

Ами да, не им трябва, защото вече са напълно деградирали. На дъното са и няма накъде повече от това!

22548

4

dolivo

01.10 2022 в 11:16

охо, тролчика Пешо пак кудкудяка, вероятно от западно производство телефончик, таблетчик или лаптопчик

Лицемерно човече

А относно агентите, ами ако искат да избягат? И агента е човек, какво сега, дайте им шанс ????

-5489

3

Деградация не им трябва на руснаците, Европа е изпята песен вече.

10298

2

AntiZ

30.09 2022 в 22:28

Джендо, абсолютно си прав! От руснака, дали ще е на върха или в низините, не става за чеп за зеле! И понеже са подли, коварни и зли, знаят само едно: как да правят мръсно на всички останали. Винаги са били такива. Пълни мизерници!

345

1

Джендо Джедев

30.09 2022 в 21:42

Не трябва да се дава на руснаците да припарват до цивилизованите страни. Ако не искат да стават пушечно месо - да ходят да обесят Бащицата, а не да ми се натискат да бягат в "гейропа", която доскоро се пъчеха, че щели да прегазят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!