ЕС удължава санкциите срещу Крим. Полуостровът: Научихме се да ги пренебрегваме

OFFNews 07 юни 2017 в 14:24 4674 7

След като във вторник посланиците на всички страни в ЕС съгласуваха решението за удължаване на наложените срещу Крим санкции, от полуострова отговориха, че са се научили да ги пренебрегват. 

"Ще живеем както живяхме преди", коментира министърът на икономическото развитие Андрей Мелников, цитиран от ТАСС.  По думите му през последните няколко години администрацията се е научила да продължава работа като "пренебрегва тези ограничения".

"Нека налагат санкции. Какво от това? Животът не приключва с това", каза още Мелников, допълвайки, че санкциите не пречат на икономическото развитие на региона, а са само политически факт. 

Преди последното решение да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено от Съвета на ЕС, като се очаква това да се случи на срещата на въшните министри в Люксембург на 19 юни. Така ще продължат да действат ограниченията за вноса на стоки от Крим в ЕС, инвестиции и финансиране на бизнес проекти на полуострова, както и покупки на недвижимо имущество и предоставяне на услуги. Наред с това страните от ЕС не изнасят технологии и стоки в сферите на транспорта, телекомуникациите, енергетиката, добива на нефт и други природни ресурси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

5

Панайот Желязков

08.06 2017 в 02:17

Offnews, айде купете си един правописен речник най-накрая ;)

https://kaksepishe.com/poslanik/

23293

4

Стефан

08.06 2017 в 00:56

Ми, добре. Освен селяните в цяла Русия, и цялото кримско население се кръсти, и казва че ако ония не са се напънали със санкциите, то е щяло да трябва да ги измислят сами.
Верно са много смешни - не са чели даже детските учебници по история. Понеже в тях черно на бяло пише, че исторически, през всички периоди, Русия винаги се е развивала на тласъци, като правило под външна заплаха. А после заплашващите или много са плакали, или напълно са изчезвали.

63994

3

Red or Dead

07.06 2017 в 19:15

Крим-отговори...СТАРХИДИЯ му...

42249

1

Denis Rizanov

07.06 2017 в 15:04

Наред с това страните от ЕС не изнасят технологии и стоки в сферите на транспорта, телекомуникациите, енергетиката, добива на нефт и други природни ресурси.

Страните от ЕС като България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, че и Полша може и да не го правят това, но явно някои европейски компании го правят, защото е подменена почти цялата клетъчна мрежа на полуострова. Крим е точно копие на една българска реклама, дето казва, че "доскоро не 4, G въобще нямаше". И не знам кой го е направил това.