Ердоган: Турция ще изличи всяка клетка на ФЕТО

OFFNews 15 юли 2018 в 18:54 2768 4

Турция ще изличи всяка клетка на ФЕТО, обвинявана за опита за преврат в страната на днешната дата преди две години, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Си Ен Ен-Тюрк. 

Ердоган говори след прием в президентския дворец Бештепе в Анкара, на който присъстваха близки на загиналите и участници в съпротивата срещу преврата. По думите на президента също като Кюрдската работническа партия (ПКК) и "Ислямска държава", ФЕТО полага усилия да навреди на единството и бъдещето на Турция.
Всяко дете, което не познава собствената си религия, националност, език или държава е потенциална цел на терористичните групировки, каза още държавният глава, цитиран от Анадолската агенция и БТА. Няма да забравим и няма да допуснем да се забрави 15 юли, изтъкна той. 

Ердоган подчерта, че чувства жертвите и участниците в съпротивата срещу преврата като свои собствени братя. "Злините, сторени на тях, са злини, сторени на мен. Трябва да отглеждаме децата си със съзнание, така че никога повече да няма 15 юли", заяви турският лидер.

Днес в цяла Турция има възпоменателни прояви по случай годишнината.

Ердоган участва тази сутрин в молитвите в джамия край президентския дворец, а по-късно ще присъства на честване на единия от мостовете на Босфора, където в нощта на преврата бяха убити цивилни, опитвали да попречат на пуча.

Общо близо 250 души бяха убити, а около 2200 ранени при опита за преврат в Турция, за който Анкара обвинява ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и неговото движение, наричано в Турция ФЕТО - "Фетхуллахистка терористична организация".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

16.07 2018 в 01:47

Садам Хюсеин? Муамар Кадафи? Реджеп Ердоган?
Пичаго, вече хиляда години белите се правят на умрели, а после правят мизерии, за които не си и сънувал.
Не, никой не ти пречи да си Наполеон и Хитлер едновременно. Просто не плачи накрая.

16193

3

SC

15.07 2018 в 22:22

Демократичен неоосманизъм. Нали така?

29585

1

Izalina

15.07 2018 в 19:50

Тоя започна много да дотяга.