Quantcast

Ердоган ридае в ефир заради убита египтянка

Последна промяна на 23 август 2013 в 13:29 2135 18

Ердоган плаче в ефир
Ердоган плаче в ефир

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се разплака в телевизионен ефир при участието си в предаване на турски частен канал заради убийството на млада египтянка, предаде Анадолската агенция.

След като в предаването бе прочетено писмо на един от лидерите на „Мюсюлмански братя" Мохамед ел Белтаги по повод убийството на дъщеря му от армията в Кайро, турският премиер остана безмълвен за няколко секунди, след което се разплака.

„Нямам достатъчно време да се виждам с децата си. Прибирам се вкъщи към 1 или 2 часа през нощта и децата ми липсват. Видях собствените си деца в писмото на Мохамед ел Белтаги. В момента говоря не като премиер, а само като гражданин”, каза Ердоган.

Турското правителство осъди остро военния преврат, с който бе свален президентът ислямист Мохамед Морси, и подкрепя връщането на стария ред в Египет.

Ердоган коментира и съобщенията за нападение с химическо оръжие в Сирия, при което според различни източници са били убити между 500 и 1300 души. „Някои хора все още се опитват да коментират по различен начин нападението, но няма следи от куршуми и барут, няма кръв, няма нищо. Всичко е ясно и очевидно. Когато виждаме мъртвите тела на тези деца е невъзможно да спрем сълзите си”, каза турският премиер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2013 в 00:40

Не. Затова и плаче, че не може.
Разните видове пагони в Турция са повече от милион и половина. И щом в Египет властта пак е у армията, пък той нещо прибързано вкара уважавани в страната генерали в кауша - работата му е лоша.
Армията е проста работа, нещо като много свирепо грамадно куче. Няма никакви ядове да те обича, да те пази, и да те уважава. Ако сам я цениш, и си струваш. Ако обаче не, че ако се и страхуваш от нея - биеш я, не биеш - тя все едно ще те убие и ще те изяде.

24.08 2013 в 00:31

Не, разбира се. Нито има представа кой и какъв е Башар Асад, нито какво изобщо става в Сирия. Не го и интересува, той е простия дрънчащ тенджери и тигани според мейнстрийма.
Вероятно утре няма да си смени и ника, когато по същия истеричен начин започне да подкрепя руснаците. Или китайците, анголците, антарктическите бели мечки, кой да е друг, който овладее вестниците.

24.08 2013 в 00:25

Не. За тия от неговата джамия, са буклуци и две трети от мюсулманите, и може би по-долни неверници даже от християните. Там между тях теологическата война е свирепа и страшна, примерно като между католиците и протестантите вече толкова века.

24.08 2013 в 00:20

Прощавай, а какво общо има с Путин и Борисов? Принципиално несравними задачи, възможности, и поведение.

24.08 2013 в 00:18

Не разбира се, той е и турския клон на "Братята мюсулмани". Едновременно с Мурси се и канеше да стане примерно Германията на Близкия изток. Затова преди пет години ли, колко минаха, нападна Израел, след десетилетия много тесни връзки, затова изгони американските кораби, когато се опитаха да се правят на интересни на руснаците в Черно море след Осетия, затова набута предишния състав на генщаба в затвора. Много още друго направи, а сега работата нещо пропадна.
Всеки ще циври на неговото място.

23.08 2013 в 19:36

Предполагам знаеш кое ражда този тероризъм? :)

23.08 2013 в 16:52

Ердоган много предвидливо си спретна Ергенекон за водещите турски генерали, политици, общественици и интелектуалци, осъди ги в скалъпени съдебни процеси и ги натика в затворите. Постепенно започна отричане на кемализма и трансформирането на Турция от светска в ислямистка държава. Затова са и хладнокръвните убийства и погроми над протестиращите , арестите и нови съдебни дела срещу жени и деца в Турция. Обезглави прогресивната и светски възпитана опозиция, отвори вратите за шериата и може да си позволи вече да плаче демонстративно и избирателно.

23.08 2013 в 16:47

Плаче за сродна партия - той е сравнително умерен ислямист, а "братята" са сравнително умерени, ама в сравнение с уахабитите в Саудитска Арабия. Въпрос на аршин ...

Та за щерката ридае, от неговите хора е, а тези по площадите са лоши, не слагат забрадки, не ходят редовно на джамия, някакви права искат - не са от нашите и не си струва да се плаче за тях. Дай им водни струи с химикали и всичко е наред.

23.08 2013 в 16:02

Само да спомена, че контрапротеста в подкрепа на Морси е съставен предимно от ислямски фундаменталисти, каквито са и Ислямски братя. И съответно - http://www.youtube.com/watch?v=_KrEVThIDtY

23.08 2013 в 15:50

Ненавременната намеса на ЕС в Сирия и неадекватното поведение от "партньорите" в египет ще доведе до много тероризъм. Страничен ефект е че пишман диктатори като Ердоган сущо вадят дивиденти. В либия НАТО влезна въпреки руснаците. В афганистан и ирак също. Отдавна трябваше да се е приключило с башар асад. От забавянето спечелиха дивиденти само фанатизираните мюсюлмани.
След като светът остави толкова майки с деца да бъдат избити, незнам как очаква да няма тероризъм. Нереално е колко отчаяни хора които нямат вече нищо за губене роди конфликта в сирия.