Ердоган ридае в ефир заради убита египтянка

Владимир Йончев 23 август 2013 в 13:29 2822 18

Ердоган плаче в ефир
Ердоган плаче в ефир

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се разплака в телевизионен ефир при участието си в предаване на турски частен канал заради убийството на млада египтянка, предаде Анадолската агенция.

След като в предаването бе прочетено писмо на един от лидерите на „Мюсюлмански братя" Мохамед ел Белтаги по повод убийството на дъщеря му от армията в Кайро, турският премиер остана безмълвен за няколко секунди, след което се разплака.

„Нямам достатъчно време да се виждам с децата си. Прибирам се вкъщи към 1 или 2 часа през нощта и децата ми липсват. Видях собствените си деца в писмото на Мохамед ел Белтаги. В момента говоря не като премиер, а само като гражданин”, каза Ердоган.

Турското правителство осъди остро военния преврат, с който бе свален президентът ислямист Мохамед Морси, и подкрепя връщането на стария ред в Египет.

Ердоган коментира и съобщенията за нападение с химическо оръжие в Сирия, при което според различни източници са били убити между 500 и 1300 души. „Някои хора все още се опитват да коментират по различен начин нападението, но няма следи от куршуми и барут, няма кръв, няма нищо. Всичко е ясно и очевидно. Когато виждаме мъртвите тела на тези деца е невъзможно да спрем сълзите си”, каза турският премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!