Ердоган поиска от Путин да прекрати огъня едностранно и да потърси ''справедливо решение''

OFFNews 05 януари 2023 в 13:11 4929 5

Снимка БТА

Реджеп Таип Ердоган и Владимир Путин

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган призова руския лидер Владимир Путин да предприеме усилия за завършване на войната в Украйна. Офисът на турския президент съобщи в официално комюнике, че Ердоган е поискал от руския президент да прекрати огъня и да потърси „справедливо решение“.

„Анадолската агенция“ съобщи, че Ердоган е провел в четвъртък телефонен разговор с Путин. Протоколно от Управлението за комуникации към администрацията на турския президент обявиха, че двамата лидери са обсъдили въпроси от областта на енергетиката, състоянието и перспективите на турско-руските отношения, а също и регионалните процеси, в това число руско-украинската война и Сирия.

Ердоган е заявил на Путин за намерението за конкретни стъпки по създаването на Пътна карта за създаване на газов хъб в Турция. В тази връзка главата на турската държава е привлякъл вниманието на Путин към усилията за развитие на енергийната инфраструктура на Турция

Засягайки темата за войната между Русия и Украйна, турският лидер е напомнил за положителните резултати на инициативите за активизиране на диалога, което се е проявило в съглашението за зърнения коридор, мащабния обмен на пленници и формирането на зона на безопасност около Запорожската АЕЦ.

Турският президент, цитиран от пресслужбата му, подчертал, че призивите за мир и диалог трябва да бъдат подкрепени с едностранно прекратяване на огъня и справедливо уреждане на разногласията

Ердоган е отбелязал също така, че е дошло време за конкретни стъпки срещу терористическите ПКК и сирийско кюрдската групировки YPG и политическия й клон PY, в това число прочистване от тях на сирийските райони Тал-Рифат и Мюнбич.

В продължение на сирийската тема, Ердоган е отбелязал, че за конкретни резултати по въпросите на Сирия, режимът на Башар Асад трябва да заеме конструктивна позиция и да предприеме редица стъпки в политическия процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

05.01 2023 в 15:41

Не е учудващо, че в Перник не знаете какво е нацизъм. Ако се съди по теб - и много други неща не знаете. Това обяснява защо заработваш жълти копейки като рашистка подлога и лижеш Д-то на фюрера Путлер.

-5840

4

Да като капитулира безусловно нациския режим в Киев, ще прекрати едностранно.

10298

3

AntiZ

05.01 2023 в 14:47

20.09.22 "Ердоган: Путин иска да сложи край на войната, защото вече я смята за проблематична"
21.09.22-"Ердоган каза тежката си дума! Войната да спира веднага!"
2.11.22 "Ердоган посъветва Путин веднага да напусне Украйна"
11.12.22 - "Ердоган посъветвал Путин да прекрати войната в Украйна"
5.1.23 - "Ердоган поиска от Путин да прекрати огъня едностранно и да потърси ''справедливо решение''
Една бърза справка в гуглето и се вижда истината за двамата палячовци. Единия монголоиден изрод със садистични наклонности, другия наср@н до врата с мераци пак да управлява след скорошни избори. Сещам се и за един банкянски простак, който се снишаваше и пред двамата а сега се прави на ощипана мома и разчита, че билгарина е с тежка амнезия. Или бъркам?

2550

2

alfakentavur

05.01 2023 в 14:18

Ако лудите се усмиряваха само с думи, нямаше да има психиатрии. Но Путлер е тежък случай. Като всеки фюрер.

345

1

Джендо Джедев

05.01 2023 в 13:27

На фона на Пу дори султанът изглежда нормален. :D