Ердоган: Няма икономическа криза, опортюнисти вдигат цените в Турция

OFFNews 06 октомври 2018 в 13:16 3830 1

Турция е отворена за всякакъв вид инвестиции и подкрепа, но не е молила никоя страна за пари, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган днес. Изказването му е на фона на валутна криза, довела до рязко поевтиняване на турската лира през последните седмици, съобщава Ройтерс. 

Ердоган посочи пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието, че е наредил на министрите да не ползват никакви финансови съвети или консултантски услуги от американската компания Маккинзи, като добави, че правителството ще разчита само на вътрешни ресурси. 

Държавният глава заяви също, че Турция ще наложи глоби на "опортюнистите", които се възползват от нестабилността на валутния курс, за да повишават цените. "Ние няма да изоставим нашия народ на милостта на опортюнистите", подчерта той.

Ердоган призова турците във вторник да съобщават за магазини, които са увеличили цените необичайно много по време на валутната криза, и каза, че властите ще предприемат мерки срещу тях, ако се наложи. 

Няма икономическа криза, а само манипулативни действия, подчерта още Ердоган днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

06.10 2018 в 14:35

...неясно защо Т(р)ъ(м)п и останалите нагли тъпаци не казват нищо за тирана и тиранията в Турция,а се занимават с Путин и Русия....лицемери...,а наш'те кретени,хем лицемери,хем гъзолизци и дупедавци....
 
X

Подкастът на OFFNews