Ердоган искал да си има атомна бомба

OFFNews 14 август 2017 в 21:41 4144 4

Президентът Реджеп Тайип Ердоган се стреми към разработването на атомна бомба в Турция, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от агенция "Фокус".

Като източник на информацията е посочен критично настроеният към режима в Анкарта турски журналист Абдула Бозкурт.

На фона на екслиращото напрежение между САЩ и Северна Корея, се оказа, че Турция може би се опитва да подсили защитата си, тъй като отношенията с Европейския съюз се влошават.

Бозкурт твърди, че Турция е следващата страна, която иска да разшири арсенала си, като включи в него атомни бомби.

Журналистът е убеден, че Анкара има „таен план за придобиване на оръжия за масово унищожение - включително атомна бомба за възпиране".

Влиятелни съветници, близки до президента, и група от служители в правителствения вътрешен кръг са обсъдили придобиването на подобен тип оръжие, уверява Бозкурт, припомняйки за проведени неотдавна среща с представители на Русия и Япония.

Страховете му изглежда са подкрепени от турския експерт Айкън Ердемир, член на американска фондация за защита на демокрацията. Ердемир, бивш депутат от турския парламент, заяви:

„Ердоган има силно желание да превърне Турция в ядрена сила, но няма капацитет за това".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

4

Black Hex

15.08 2017 в 10:15

В Инджирлик доскоро имаше ядрени бомби. Американците ги преместиха край Букурещ, с камиони през България. Показателен пример за партньорски отношения между натовци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!