Ер Франс нахранила пътници със сандвичи, заразени с бактерия

OFFNews 01 юни 2019 в 12:39 3121 0

Сандвичи с риба тон, заразени с листерия, са предлагани на пътниците в девет презокеански полета на авиокомпания „Ер Франс“. 

Храната с бактерия е предложена между 21 и 24 май, информират от "Ер Франс", съобщиха АФП и БТА. Компанията е информирана за наличието на листерията в сандвичите от „Сервер“, доставчик на храната на борда на нейните самолети.

Сандвичите с риба тон, заразени с листерия, са били предлагани в класите Икономична и Премиум икономична на полети, потеглили от Париж и пътуващи за Дубай, остров Реюнион, Акра, Нджамена, Бамако и Абуджа. Засегнатите пътници са били информирани по имейл, засега няма случаи на заболели от листериоза.

Сандвичите са били изтеглени от мрежата на „Ер Франс“, както и всички други храни на „Ер Фуд“.

Листериозата е потенциално сериозно заболяване, особено при децата, възрастните и бременните жени. То поразява централната нервна система и може да предизвика менингит и енцефалит, допълва ТАСС. Инкубационният период може да достигне осем седмици, припомня Франс прес. Симптомите са треска и евентуално главоболие. Болестта се предава основно чрез прием на заразени храни.

„Ер Франс“ се извинява на клиентите си и препоръчва на онези от тях, при които се забележат симптоми на листериоза, да се обърнат към личните си лекари.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови