Експрезидентът на Русия: Казахстан и Грузия са изкуствени държави. Медведев се оправдава, че му хакнали профила във VK

OFFNews 02 август 2022 в 11:21 12344 3

Дмитрий Медведев и президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев

Снимка ТАСС

Преди време президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев нарече ДНР и ЛНР квазидържави и си навлече гнева на руските ястреби.

Бившият руски президент Дмитрий Меднедев публикува статус в социалната мрежа „В Контакте“ (VK), в който избухна с невъздържани атаки срещу Казахстан и нарече страната, наред с Грузия изкуствена държава. „Всички народи, населяващи някога великия и могъщ Съветски съюз ще живеят отново в дружба.“ – пише още в статуса. Публикацията предизвика бурни критики в казахския сегмент на социалните мрежи и в медиите в Нур Султан, а малко по-късно беше свалена с обяснението, че характерните за Медведев по стил агресивни нападки не са писани от него, а някой му е хакнал профила.

„У никого не бива да остават съмнения, че съдбоносната грешка, станала в началото на 90-те, ще бъде поправена и никакви паради на суверенитети повече няма да има и всички народи, населяващи някога големия и могъщ Съветски съюз отново ще живеят заедно в дружба и взаимно разбирателство. И за това няма да пожалим нито сили, нито средства. И вече започнахме да вървим по този път. След освобождението на Киев и цялата територия на Малорусия от националистическите банди, проповядващи измисленото от тях украинство, Русия отново ще стане единна, могъща и непобедима, както и преди 1000 години по времето на Древноруската държава.“ – пише в стил, подобен до предишни свои невъздържани статуси Медведев.

По нататък бившият президент посочва, че до присъединяването на грузинските земи към Русия държава Грузия не е съществувала, а през 1801 година на днешната й територия е имало пет суверенни политически образувания – Картли, Кахетия, Имеретия, Мегрелия и Гурия.

Медведев допълва знанията на последвателите си по история и география с информация за Казахстан. „В началото на XII век русите основаха първите селища по дивата земя на Северен Казахстан. В продължение на три века течеше процесът на колонизация на тази територия от руснаците, като особен тласък и дадоха откриването на Сибирската железница и Столипинската аграрна реформа. До разпада на СССР 62.5 на сто от населението на Северен Казахстан бяха славяни. Казахстан е изкуствена държава, бившите руски територии, например градовете Гурев, Семипалатинск дори Алма-ата до 1924 година се наричаше Верний. През настоящия век властите на Казахстан започнаха да реализират инициативата по преселването във вътрешността на републиката на различни етнически групи, което може да се определя като геноцид срещу руснаците. Ние нямаме намерение да си затваряме очите за това. Докато не дойдат там руснаците, ред няма да има…“

Казахската телеграфна агенция КазТАГ разпространи подробно във вторник предиобед нападките на заместник-председателя на Съвета за сигурност на РФ, а реакциите не закъсняха. Казахската аудитория нарече Медведев „напушен“, „откачалка“, „смахнат, „дебил“ и „алкохолик“, реинкарнация на Жириновски,

На фона на очертаващ се грандиозен международен скандал заради статуса на бившия президент РИА излезе в 9 сутринта с депеша, че акаунтът на Медведев е бил хакнат. „Последния пост във „В Контакте“, публикуван от Медведев беше за ВМФ – а с този, който вчера е хакнал неговата страничка и е публикувал друг пост, ще се разправят администрацията на мрежата и тези, на които им е работа.“ – се казва в съобщението на РИА Новости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

02.08 2022 в 18:37

Хакнали го били... Кой ми с.а в гащите, иначе казано.
Този се беше издигнал в йерархията главно защото беше по-нисък от ботоксното джудже и не можеше да го засенчи.
После го пратиха в трета глуха, ама май ще дойдат санитарите и оттам да го разкарат.

1050

2

пророк Данаил

02.08 2022 в 15:48

Ама разбира се. Грузинците са руснаци. Още от пръв поглед това се вижда, просто грузинците са се пекли повече на плажа

2099

1

Mateevk

02.08 2022 в 12:09

Тия до 12 век стигнаха чак! Те решават кои държави са изкуствени и кои естествени. По-скоро един от тях решава, другите слушат и ръкопляскат. Егати системата сътвориха , по-скоро възродиха!
 
X

Подкастът на OFFNews