Експлозия в завод за литиеви батерии взе над 22 жертви в Южна Корея

OFFNews 24 юни 2024 в 17:22 2236 1

Фабриката за литиеви батерии в Южна Корея

Снимка Telegram

Фабриката за литиеви батерии

Силен пожар в завод, започнал след експлозия на няколко литиеви батерии, отне живота на най-малко 22 души в Южна Корея.

Пожарът е избухнал днес сутринта в завода на Aricell в град Хвасон, на около 45 км южно от столицата Сеул, предаде Би Би Си.

На кадри от местна телевизия се виждат големи облаци дим и малки експлозии, докато огнеборците се опитват да овладеят пожара. Част от покрива на сградата се е срутила, вижда се на записа.

Южна Корея е водещ производител на литиеви батерии, които се използват масово в производството - от електромобили до лаптопи, отбелязва британската агенция.

Пожарникарят Ким Джин-юнг заяви, че е потвърдено, че сред загиналите са 18 работници от Южна Корея, Китай и Лаос.

Последното открито тяло все още не е идентифицирано последното открито тяло и има опасения, че има поне още един липсващ човек, затрупан в останките от експлозията.

"Повечето от телата са силно обгорели, така че ще отнеме известно време да идентифицираме всяко едно от тях", каза пожарникарят Ким Джин-юнг пред агенция Франс прес.

Има и 8 ранени, двама от тях сериозно. Общо 100 души са били на работното си място, когато избухнал пожарът.

На втория етаж на фабриката на Aricell, където батериите чакат да бъдат проверени и опаковани, са се съхранявали около 35 000 батерии, а на други по-горни етажи - още толкова.

Пожарът е започнал, след като серия акумулаторни клетки са експлодирали. Предстои да се изясни какво е предзвикало експлозията.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно