Експеримент: 5000 на концерт на закрито в Барселона

OFFNews 28 март 2021 в 15:05 3655 0

Снимка БГНЕС

Около 5000 души присъстваха на експериментален концерт на закрито в Барселона в събота вечер, чиято цел е възстановяване на музикалната индустрия в Испания и по света, съобщиха световните агенции.

Фенове танцуваха, прегръщаха се и пяха заедно с музикантите от групата „Love of Lesbian“. Хората носеха маски, но не спазваха социална дистанция, а условието за влизане беше отрицателен тест за Covid-19.

„Добре дошли на един от най-вълнуващите концерти в живота ни!“, поздрави публиката фронтменът на групата Санти Балмес под бурните овации на феновете.

На три места в Барселона в събота от сутринта 80 медицински сестри в пълно защитно облекло правеха антигенни тестове за Covid-19 на публиката. До средата на деня имаше три положителни от общо 2400 теста.

Тези хора не бяха допуснати за концерта и им бяха върнати парите за билетите, съобщава БНР.

Резултатите от антигенните тестове се получаваха 10-15 минути по-късно в приложение на мобилните телефони. Тестът и защитна маска за лице бяха включени в цената на билетите за концерта, които се продаваха за 23-28 евро.

„Беше прекрасно. Отначало се притеснявах заради много хора и че трябваше да си правя антигенен тест, но се чувствах в безопасност. Организаторите се справиха отлично“, коментира почитателка на групата

„Смятам, че успяхме да покажем на света, че културата е безопасна, че нещата може да се организират добре и по този начин да се провеждат концерти“, заяви присъстващ на концерта.

Разрешеният от властите концерт беше опит да се провери дали ще бъде възможно подновяването на такъв тип събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови