Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Екипът на Навални: Генералът от ФСБ, автор на списъците с 'чуждестранните агенти', има имоти за 1 млрд. рубли

OFFNews 26 септември 2022 в 16:08 5572 1

Навални

Снимка Архив

Екипът на Навални откри разминаване между доходите и имотите на ген. Седов от ФСБ.

Генералът от ФСБ Алексей Седов, който отговаря за изготвянето на списъците с "чуждестранните агенти" и организациите от неблагонадеждни, притежава парцел в московския квартал Серебряный Бор на стойност най-малко 900 милиона рубли.

Освен това членовете на семейството му притежават няколко апартамента в Москва и Санкт Петербург, вила в курортното градче Сестрорецк в Ленинградска област, както и парцел и къща в Италия.

Това обявиха от екипа на критика на Кремъл Алексей Навални, който в момента излежава присъда в затворническа колония.

Според данните им Алексей Седов притежава парцел с къща от 482 кв. м в Серебряни Бор, който е купил от фирма на бизнесмена Владимир Евтушенков. Нейната стойност е 900 млн. рубли. Данните за Седов не са включени в извлечението на Росрестър - като собственик е посочена Руската федерация.

Освен това Седов има апартамент в центъра на Москва на улица "Красная пресня" на стойност около 35 млн. рубли, синът му разполага с жилище в Санкт Петербург в историческия център за 30 млн. рубли, а дъщеря му също има апартамент в Санкт Петербург на улица "Рилеева" (25 млн. рубли) и вила в Сестрорецк за 70 млн. рубли.

През 2018 г. дъщерята на Седов има му ражда внук. Бащата на детето е италианец, който притежава парцел с къща в Сицилия и апартамент в Капачо.

Според екипа на Навални Седов оглавява Втора служба на ФСБ, която отговаря за защитата от вътрешнополитически заплахи. Въпросната служба от години следи Навални и всички опозиционери около него, а самият Седов съставя списъци, които Главната прокуратура използва, за да признае организациите за "нежелани", а хората - за "чуждестранни агенти".

Декларацията на Седов е скрита. Ръководителите на ниво заместник-началник на ФСБ обаче получават средно по 8 милиона рубли годишно, посочва екипът на Навални. Според разследващите съпругата на Седов е работила като икономист в Централната банка и е получавала няколко десетки хиляди рубли месечно. Това означава, че семейството на Седов не може да си позволи имотите, с които разполага, заключават разследващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews