Единият от нападателите на Пендиков е обвинен за нападение от омраза, другият се издирва

OFFNews 08 февруари 2023 в 17:02 2139 0

Снимка БГНЕС

Прокуратурата в Охрид е повдигнала обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда на Християн Пендиков, съобщи БТА.

Обвинението е към едно лице, което заедно с „още едно неизвестно до момента лице, от омраза поради национална и етническа принадлежност, са наранили тежко”  Пендиков. Внесено е предложение до Основния съд в Охрид за удължаване на мярката за неотклонение на обвиняемия, тъй като все още има опасност той да се укрие, за да избегне наказателното преследване, съобщават от прокуратурата, уточнявайки, че продължават действията по установяване и задържане на другия замесен в инцидента.

„На 19 януари в кафе бар в Охрид подсъдимият първо се приближил до масата, на която седял пострадалият, и му направил забележка, че се е определил като българин. По-късно, когато пострадалият напуснал сградата и се придвижил към автомобила си, обвиняемият и още едно неизвестно лице го последвали, нападнали го и му нанесли удари с ръце и крака по главата и тялото, като му нанесли тежки телесни повреди”, пише в съобщението на прокуратурата, в което не се съобщават дори инициалите на пострадалия и обвиняемия за нанасяне на тежка телесна повреда.

От прокуратурата в Охрид уточняват, че по време на процесуално-следствените действия обвиняемият мълчи, „но всички обстоятелства са проверени и потвърдени от свидетелски показания на събитието и предоставените записи от видеонаблюдение”.

На 19 януари секретарят на сдружението „Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков бе пребит. По-късно той беше транспортиран за лечение във ВМА със счупена челюст и множество наранявания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови