Един загинал и 90 ранени при катастрофа между два трамвая в Сибир

OFFNews 06 юни 2024 в 10:05 784 2

Катастрофата с трамваите в Сибир

Снимка Telegram

Сблъскалите се трамваи в Сибир

Един човек е загинал, а 90 са пострадали при сблъсък между двама трамвая в руския сибирски град Кемерово, съобщиха здравните власти в Русия, цитирани от БТА. 

"Деветдесет души са ранени, включително пет деца", заяви Алексей Кузнецов, заместник-министър на здравеопазването на Русия, цитиран от Интерфакс и ТАСС. "За съжаление, един човек загина".

Двата трамвая са се ударили по-рано тази сутрин в началото на Кузнецкия мост - един от двата моста над река Том в Кемерово.

В публикация в социалната мрежа "Телеграм" и.д. губернаторът на региона Иля Сердюк заяви, че един човек е в операционната, а двама души са в реанимация в болница в сибирския град, посочва Ройтерс.

Трамваите са се движили в една и съща посока и са се ударили около спирка. И двете транспортни средства са минали скоро технически преглед.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    2

    Зла свекърва

    07.06 2024 в 12:13

    РФ бавно и славно се връща към нивото си от осемдесетте години. Има пари за ядрени оръжия и балистични ракети, за военни учения и подривна дейност в половината свят, но не могат да направят обучение на два ватмана как да карат трамвай така, че да не се блъсне. Сигурно е много сложно.

    В това се състои руския парадокс: имат космическа програма, а нямат програма за асфалтиране на собствените си градчета и селца. Фукат се с чифте ядрени ракети, ама на гол тумбак.

    300

    1

    демотиватор

    06.06 2024 в 10:37

    Те, трамваите, не ги е измислил белият човек да си играят с тях сибирските племена на гоненица, че и над мостове, с напушен шаман за ватман- опасно е!!!
    Ми впрегнете си по два елена у шейната, дииййй, и айде- готово, "поехали"... (ジ)