Един загина, десетки в болница след инцидент в метрото във Вашингтон

OFFNews 13 януари 2015 в 10:55 6137 0

Снимка Twitter

Една жена загина, а 83 пътници са откарани в болница, след инцидент във вашингтонското метро, съобщава Washington post. 

Инцидентът е станал на 800 м след метростанция L'Enfant Plaza, през която минават общо пет линии на метрото. 

Влакът е спрял рязко, мотрисата бързо се е напълнила с дим и изведнъж всичко се е затъмнило, разказват пътниците.  

Докато чакали да ги спасят, десетки хора се задушили и дори изпадали в безсъзнание. Когато дошли пожарникарите успели да ги изкарат от влака.

Най-вероятно инцидентът е станал заради късо съединение. 

Повечето от пътниците са били паникьосани. "Чу се силен звук, влакът спря, светлините изгаснаха и се появи дим", казва един от спасените пътници - 31-годишният Джейсън Хил. В тъмнината се чуваха писъци, част от хората се опитваха да отворят вратите и да избягат, а други се опитваха да разберат откъде излиза димът. 

                                                               Снимка: Twitter

Пострадалите са откарани в 3 болници. От полицията отказват да издадат имената на починалата жена, но веднага са се свързали и са съобщили новината на семейството й. 

На въпроса дали служителите в метрото са реагирали адекватно на ситуацията, органите на реда отговарят: "Имаме указания, които трябва да следваме в извънредни ситуации. Как са се справили служителите, както и всичко останало, ще бъде уточнено по време на разследването."

Две от общо петте линиите, които минават през метростанция L'Enfant Plaza, са спрени. Останалите три, преминават през по-горно ниво и продължават да се движат, но с леки закъснения.

По системата за съобщаване, уведомяват пътниците във влака, че няма пожар, което донякъде ги успокоява. Съветът, който им дава операторът е да не отварят вратите, за да не влезе още дим. В паниката си обаче пътниците правят всичко възможно да излязат от вагона. 

                                Снимка: Twitter

                                  Снимка: Twitter

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови