Един от охранителите на Байдън е арестуван в Южна Корея за нападение

OFFNews 20 май 2022 в 18:13 2407 3

Джо Байдън

Снимка Getty Images/Архив

Президентът на САЩ Джо Байдън

Един от охранителите на президента на САЩ Джо Байдън е арестуван в Сеул по обвинения, че в нетрезво състояние е нападнал южнокорейски гражданин ден преди пристигането на Байдън, предадоха Ройтерс и БТА. 

Охранителят, който е служител на министерството за вътрешна сигурност на САЩ, е бил задържан снощи, след като е участвал в сбиване за такси, съобщи служител на корейската полиция пред Ройтерс. Това се е случило пред хотел "Гранд Хаят", където се очаква да отседне Байдън.

Властите не разкриват името или по-подробна информация на задържания. Южнокорейската телевизия "Чосун", която първа съобщи за ареста, каза, че заподозреният, мъж на около 30 години, е бил арестуван, след като друг от гостите на хотела се обадил на полицията.

Американски представител оспори информацията, че мъжът е бил арестуван и заяви, че той само е "разследван" от южнокорейските служители. "Сикрет сървис" знае за инцидент извън служебно време, в който са участвали двама служители и може да представлява потенциално нарушение на политиката", каза говорител на агенцията, която отговаря за охраната на американския президент.

"Двамата служители незабавно ще бъдат върнати обратно на работните си места и ще бъдат пуснати в административен отпуск. Това не се отразява на предстоящото пътуване", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6142

3

Кокорчо

20.05 2022 в 19:37

....Американски представител оспори информацията, че мъжът е бил арестуван ....и в България е така ,не могат да ги пипнат каквото и да направят.

2744

2

AAA

20.05 2022 в 18:47

Явно че ги пипат ! Но какво да кажем за тези които тровят хората !?!

-6142

1

Кокорчо

20.05 2022 в 18:30

Не важат местните закони за окупационните сили. Така е и в Ю.Корея, Германия и в Япония. Ако ще да избие един куп хора, местните туземци нямат право да ги пипат.
 
X

Да помогнем на украинските деца!