Джонсън: Родители, върнете децата си в училище! Без съмнение те са безопасни

OFFNews 03 януари 2021 в 14:32 3163 1

Снимка БТА/АП

Родителите трябва да изпратят децата от началния курс обратно на училище, ако в района, в който живеят, има отворени. Препоръката отправи британският министър-председател Борис Джонсън. Тя касае британските родители и повечето ученици от 1. до 4. клас, които, също като българските си връстници, трябва да се върнат в клас в понеделник, 4 януари.

Джонсън увери, че "според мен няма съмнение, че училищата са безопасни".

Двуседмичното затваряне на училищата в Лондон и Югоизточна Англия беше "необикновено" и наложено зарази бързото разпространяване на новия щам на коронавируса, каза той, но не изключи бъдещо затваряне на училища и налагане на по-строги мерки.

Рискът за децата е "много, много малък", заяви министър-председателят пред журналиста от Би Би Си Андрю Мар Шоу, когото увери, че ползите от образованието са "толкова огромни".

Повечето начални училища в Англия, с изключение на тези в Лондон и Югоизточна Англия, се очаква да отворят врати в понеделник.

Също като в България, и на Острова организации твърдят, че учителите и служителите в началните училища няма да бъдат достатъчно защитени, ако се върнат на работа, и призовават за дистанционно обучение на всички начални ученици. Някои представители на местната власт също изразяват опасения заради повторното отваряне на училищата.

Джонсън пък заявява, че правителството е движено в решенията си от съображения както за общественото здраве, така и от огромното значение на образованието.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада