Джо Байдън и Доналд Тръмп спечелиха първичните избори в Мичиган

OFFNews 28 февруари 2024 в 07:51 815 0

Избори в Мичиган

Снимка БТА/АП

Жители на Мичиган гласуват на първичните избори за президент

Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп спечелиха снощи първичните избори в Мичиган, с което още повече затвърдиха почти сигурния реванш между двамата, съобщи Асошиейтед прес.

Джо Байдън лесно спечели първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия в Мичиган, но протестният вот на демократите, разгневени от подкрепата му за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа, надмина очакванията на организаторите, отбелязва Ройтерс.

Доналд Тръмп, от своя страна, победи съперничката си Ники Хейли с голяма преднина на първичните избори на Републиканската партия в този щат, с което затвърди позициите си за номинацията на партията за Белия дом. Хейли вече загуби от Тръмп на първичните избори в Айова, Ню Хемпшър и Южна Каролина. Тя е смятана за малко по-умерена в политическо и риторично отношение от своя съперник, допълва БТА. 

Въпреки че се очакваше Байдън и бившият президент републиканец Тръмп да спечелят с лекота първичните избори на своите партии, броят на гласовете и за двамата се следеше отблизо за признаци на разколебаване на подкрепата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика