Джип се вряза в пешеходци в Мелбърн, 19 души са ранени (видео)

OFFNews 21 декември 2017 в 10:12 3734 0

Джип се вряза в пешеходци в Мелбърн, 19 души са ранени (видео)

Автомобил прегази пешеходци край ж.п. гарата "Флиндърс стрийт" в австралийския град Мелбърн, съобщи ДПА, като се позовава на местната полиция. Шофьорът е задържан. Информацията към момента е за 19 ранени.

Шофьорът беше арестуван, след като белият му джип "Сузуки" се блъсна в спирка на кабелните трамваи в района ж.п. гарата "Флиндърс стрийт". Задържан е също друг мъж, намирал се в автомобила. Причините за инцидента не са известни, предаде Асошиейтед прес.

По данни на местни медии общо 19 души са получили медицинска помощ на място. Най-малко 12 от тях са били откарани в болница, включително дете в предучилищна възраст, получило сериозни травми на главата, съобщава БТА.

Полицията е взела засилени мерки за сигурност в центъра на града, за да гарантира сигурността на гражданите, съобщава ДПА. По време на вечерния час пик районът е бил пълен с хора, пазаруващи за Коледа, както и с деца във ваканция.

Автомобилът преминал на червен светофар в 16:40 часа местно време (5:40 ч. по Гринуич) и се врязал в хората, намиращи се на пешеходна пътека.

Очевидци заявиха пред местна телевизия, че джипът е ускорил до около 100 км/ч, преди да се блъсне в хората. Според един от тях автомобилът нарочно е завил към най-голямата група на пешеходната пътека. След като блъснал пресичащите, шофьорът ускори отново, добави той.

Инцидентът е подобен на този през януари, когато автомобил умишлено се вряза в пешеходци в същия район и 6 души бяха убити и близо 30 - ранени. Шофьорът Димитриос Гаргасулас беше осъден за убийство. Разследването установи, че не става дума за терористичен акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови