Дванайсет обгорели тела откриха след пожар в московски шивашки цех

OFFNews 31 януари 2016 в 12:52 3645 0

Телата на 12 души са открити в шивашки цех в Москва, където снощи избухна пожар. 9 от загиналите са идентифицирани. Екипи на Министерството на извънредните ситуации продължават да претърсват развалините на ул. "Строминка" в руската столица.

Пожарникарите бяха вдигнати на крак около 21.00 ч. местно време в събота, а пожарът бе потушен изцяло към 1.00 ч. тази сутрин.  

Разследването се води по няколко версии - битов инцидент, техническа грешка или умишлен палеж. Предстоят експертизи, за да се установи причината за смъртта на хората.

В същото време прокуратурата образува наказателно дело за "умишлено унищожаване на имущество, причинило смърт по непредпазливост".

Огънят е засегнал площ от 3000 квадратни метра, срутени са сградни конструкции на площ от 500 квадратни метра. Пожарът е потушен с усилията на 38 екипа - общо 123 души, посочва РИА Новости.

"Московский комсомолец" цитира на сайта си предположения, че става дума за умишлен палеж, "тъй като са открити над два източника, откъдето се е разпространил огънят". Според аварийните служби, в момента на пожара в цеха е имало 13 души и сега се издирва последното тяло, добавя вестникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови