Трима загинали и десетки ранени при мощен взрив в центъра на Мадрид

OFFNews 20 януари 2021 в 17:26 5698 0

Снимка Twitter

Силна експлозия разтърси центъра на испанската столица Мадрид, предаде Ройтерс. Сграда на католическата църква до училище и старчески дом са се срутили. 

Трима души са загинали, десетки са ранени, а един човек е в неизвестност. Съобщава се и за човек, затиснат от руините. Няма пострадали хора в намиращите се в близост дом за възрастни хора, училище и параклис. Спасители евакуираха възрастни хора от близкия старчески дом. 

Взривът е станал около 15 ч. местно време. 

Говорител на полицията заяви, че районът е евакуиран, но не може да каже каква е причината за експлозията. Испански медии цитират правителствени източници, според които причината за взрива може да е изтичане на газ. 

Снимка: Twitter

На кадри в социалните мрежи се вижда част от разрушената сграда, която се намира до училище. 

Изпратени са спешни екипи, както и екипи на полицията и пожарната. Изпратен е и хеликоптер, който е в готовност за незабавни действия при необходимост.

Гражданската защита на Мадрид призова хората да избягват района и да разчистят пътя.

По-късно Ройтерс съобщи, че в последните етажи на сградата живеят свещеници. Срутената сграда е религиозен комплекс, който осигурява обучение на свещеници и осигурява храна на бездомните. 

От външното ни министерство съобщиха, че няма данни за пострадали българи при експлозията. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свръжат с посолството ни в Мадрид на телефони: +34 913455761; +34 913456651. Дежурен телефон в извънработно време за спешни случаи: + 34 678 013 846.

Снимка: Twitter

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!