Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Двама руски войници са убити в Сирия

ОFFNews 11 април 2017 в 15:12 2874 0

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Двама руски войници са загинали в Сирия при минометен обстрел, а трети е тежко ранен, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС, предава БТА.

Руските военни на служба по договор, намиращи се в едно от подразделенията на сирийската армия като инструктори по стрелкова подготовка заедно с офицер - руски военен съветник, са били подложени на минометен обстрел от група екстремисти. В резултат на взрив на мина двамата руски военнослужещи са загинали, а за живота на третия се борят военните медици.

Комюникето не уточнява къде и кога са били убити войниците, отбелязва Франс прес, но руското издание ПБК тази сутрин съобщи, като се позова на близките на единия от тях, че това е станало на 9 април.

С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Русия в страната през септември 2015 г. стана 29 души. Освен това един войник се е самоубил в самото начало на военните операции по данни на министерството на отбраната.

Най-тежката загуба Русия понесе на 1 август 2016 г. , когато петима военни загинаха, след като хеликоптерът им бе свален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews