Двама адвокати на Навални са обявени за международно издирване

OFFNews 15 февруари 2024 в 19:28 1271 1

Навални и Михайлова

Снимка Архив

Алексей Навални и Олга Михайлова

Двама адвокати на руския опозиционер Алексей Навални бяха задочно арестувани и обявени за международно издирване по искане на прокуратурата за участие в екстремистка общност. Навални е в затворническа колония от 2021 г., след като се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван след отравяне.

Олга Михайлова и Александър Федулов го защитаваха в делото за участие в "екстремистко общество". Така като беше определен "Фондът за борба с корупцията" на Навални. Фондът направи редица разкрития за корупция сред руския елит, включително за президента Владимир Путин.

Михайлова съобщи пред агенция "Интерфакс", че е в чужбина и не възнамерява да се връща, защото ще бъде по-полезна на свобода, отколкото в затвора.

В ареста от октомври са трима други адвокати на Навални - Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игорь Сергунин.

Поддръжниците на Навални твърдят, че властите преследват неговите адвокати, за да задълбочат изолацията му в затвора, където той излежава присъди за общо над 30 г.

Самият Навални беше преместен в наказателна колония на север от Полярния кръг, намираща се в Харп в Ямало-Ненецкия регион около 1900 км североизточно от Москва, напомня БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика