Два тв канала на български език получиха разрешение да излъчват в Украйна

OFFNews 16 януари 2023 в 14:29 4242 3

Снимка Дружество за българска култура "Балкани"

Според данните от официални преброявания, над 200 хиляди души в Украйна се самоопределят като българи.

Два български телевизионни канала бяха допуснати да излъчват програми на територията на Украйна на първото за годината заседание на Националния съвет по въпросите на телевизията и радиоизлъчването в Киев. Това са T.TV.I (Травъл ТВ) и T.TV.I HD (Това е България).

„T.TV.I (с лого “Travel tv”) и T.TV.I HD (с лого “Това е България”) са документално-информационни канали, които включват предавания на тема туризъм. Имат регистрация от Съвета за електронни медии на Република България“, съобщава на сайта си „украинският СЕМ“.

Освен двата български канала съветът е допуснал в програмите, разрешени за ретранслиране в Украйна OstWest24 излъчва с лиценз, издаден от Media Authority на Берлин-Бранденбург, Германия. Каналът предлага новини и аналитични предавания, документални филми и интервюта, както и GAGSNETWORK е чужд канал, регистриран в Сан Франциско, Калифорния, Съединени американски щати. Според притежателя на правата, в ефира му има само музика и забавни видеоклипове.

Така чуждестранните канали в Украйна стават 109. Сред тях още 3 имат възможност за избор на български език на аудиото - Discovery Channel (Europe) (HD), Timeless Dizi Channel, Food Network. “Travel tv” и “Това е България” ще излъчват само на български език. Според официалните преброявания на територията на Украйна живеят над 200 хиляди души, които се определят като българи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

2

хr4

16.01 2023 в 15:16

Как смеят! Мръсни нацисти! Канали на български ще ми излъчват...

-529

1

6екеr4о

16.01 2023 в 15:14

Путлеровите подгъзници от ПедеРацията забраниха преподаването на български език на територията на окупираната част от Украйна, а Копейкин и останалите български подгъзници си мълчат...