Два пъти повече българи се установили във Великобритания за година

Offnews Последна промяна на 29 август 2014 в 08:45 918 3

Снимка public-republic.com

Два пъти повече са се увеличили българите и румънците във Великобритания за година, сочи местната статистика. 

Според данните българите и румънците, които от януари вече имат пълен достъп до трудовия пазар на Острова, са се увеличили над два пъти за последната година, като броят е скочил от 12 хил. на 28 хил. души.

От Националният статистически институт са обявили, че нетната миграция (разликата между хората, пристигащи и напускащи страната) в кралството е отбелязала съществен ръст.

Ръстът от март 2013 година до март 2014 година се е увеличил от 175 хиляди на 243 хиляди души, като две трети от тях са граждани на страни от Европейския съюз.

Установено е, че 26,5% от бебетата, родени в Англия и Уелс през миналата година, са от майки, които са родени в други държави. 

Тези данни се използват от антиимигрантското лоби, за подновяване на критиките срещу правителството заради неконтролируемия наплив на чужденци в Обединеното кралство, за които се смята, че подбиват заплатите на британските работници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2014 в 15:49

Атос, като не разбираш нещата, не коментирай. Блядския го оставям на страна, той си е овча глава.

Възмущаваш се, че за хората от Индия, Пакистан и другите там страни не се оплакват от тях и не ги споменават. Добре, но истината е там, че те не са търтеи, като нашите и румънците, и не чакат на помощи. Точно за това и Англичаните и Германците само българите и румънците споменават. Капиш?

29.08 2014 в 14:24

Offnews - може ли българите отделно, моля; също е интерсено да се видят от Пакистан и Индия като количество, а не като процент.

29.08 2014 в 12:53

Що дребнобританците не кандидаствата да ги приемат в УСА като пиндоски щат, то и без това вече отдавна нямат собствена автономия, превърнали са се просто в една полуколония на ФАЩ.