Думата прие закона, с който задължава наборниците да предават задграничните си паспорти в МВР

OFFNews 23 май 2023 в 14:46 4436 5

документ

Снимка ТАСС

Задграничният паспорт ще се предава в МВР.

Държавната дума прие на трето и последно четене закон, който задължава наборните войници да предават задграничните си паспорти в миграционния отдел на полицията.

Депутатите са приели изменения в закона "За реда за напускане на Руската федерация и влизане в Руската федерация", съобщи Би Би Си.

Според измененията гражданите, призовани на военна служба или изпратени на алтернативна гражданска служба, ще трябва да предадат паспортите си в миграционния отдел на МВР. Документът ще се връща след отбиване на службата.

Нормата се отнася за мъжете на възраст от 18 до 27 г. (от 2024 г. възрастовата граница за наборна военна служба ще бъде увеличена на 30 г.), които не са в резерва и по отношение на които е прието решение на наборната комисия за приемане на служба.

Както обръща внимание Асоциацията на военните юристи, в проектозакона не се споменава приетият наскоро член 15.1, който забранява на гражданите, получили призовка от военния комисариат, да напускат Русия от деня, в който тя се счита за връчена. По този начин, обясняват юристите, наборните войници, които са получили призовка, няма да бъдат задължени да предадат задграничните си паспорти, докато не бъде издадено решение на наборната комисия.

Адвокатите отбелязват също, че е малко вероятно измененията да повлияят на есенната наборна служба през 2023 г., тъй като те ще влязат в сила едва 180 дни след официалното им публикуване.

Призовките до службите за военна регистрация и наборна служба, съгласно приетия през април закон, вече ще се изпращат не само на хартиен носител (включително с препоръчана поща), но и в електронен вид. Призовката ще се счита за връчена от момента, в който бъде поставена в личния профил в портала "Госулуги".

Ако задълженото за военна служба лице не е получило призовката в писмен вид или по електронен път, тя ще се счита за връчена седем дни след записването ѝ в Регистъра на призовките, който, както заяви Министерството на отбраната, трябва да заработи до есенната наборна служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

23.05 2023 в 21:02

Владé,

А един спиртосан крепостник минал и нацвъкал по 9 минусчета... :D Но не смее да се обади. Щото резил за Матушката му. Хахахахахахаха!

-1974

4

Владè

23.05 2023 в 20:20

Хахахахахахаа крепостни .

12078

3

edin slep

23.05 2023 в 17:09

Лека-полека, до 2-3 години може да възстановят и крепостното право, всеки олигарх ще си има една част от "федерацията" за свое ползване, заедно с природните и човешките ресурси.

345

2

Джендо Джедев

23.05 2023 в 16:55

На тия клети алкаши скоро изобщо велможите ще им приберат паспортите. Което няма да е зле, няма да им гледаме противните муцуни из цивилизования свят.

-529

1

6екеr4о

23.05 2023 в 14:51

Путлер затяга неонацисткия си режим, но това няма да спаси педеРацията от тотален разпад!

А Легионът продължава да вършее из Белгородска област...

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки