Дронове удариха руска рафинерия в Калужка област

OFFNews 15 март 2024 в 10:21 2339 0

рафинерия
Безпилотни самолети атакуваха тази нощ петролна рафинерия в руския регион Калуга.

Безпилотни самолети атакуваха тази нощ петролна рафинерия в руския регион Калуга. Ударът е нанесъл щети на оборудването на компанията.

Руските Телеграм канали съобщават, че сутринта губернаторът на Калужка област Владислав Шапша е заявил, че в региона са свалени 4 дрона.

"Четири безпилотни летателни апарата бяха свалени тази нощ в Дзержински район от силите за противовъздушна отбрана. Няма жертви и разрушения на инфраструктурата. На мястото на инцидента работи оперативна група", написа Шапша.

По данни на Телеграм канала ASTRA обаче в действителност е свален само един дрон, а три са попаднали в оборудването за рафиниране на нефт на нефтохимическия "Първи завод" в село Полотняняни. Възникнал е пожар. Оборудването е повредено. Никой не е бил ранен.

През последните седмици Силите за отбрана на Украйна извършиха удари с безпилотни самолети по редица руски петролни рафинерии. Само за един ден бяха ударени три рафинерии в Руската федерация - в Рязан (Татарстан), Кстово (Нижегородска област) и Кириши (Ленинградска област).

А преди това удари с дронове повредиха звено, което осигурява повече от 50 % от производството на една от най-големите руски рафинерии - "Лукойл", в Нижегородска област.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика