Дронове летят към Москва, диверсанти подпалиха и жп инфраструктурата в областта

OFFNews 21 август 2023 в 09:22 10400 2

Снимка Медуза

В Русия и Беларус се появиха "релсови партизани", чиято цел е с диверсии по жп линиите да доведат до по-близък край на войната в Украйна.Ме

В Московска област са свалени безпилотни летателни апарати, летищата във Внуково и Домодедово ограничиха приемането на самолети, съобщи руската агенция ТАСС. В същото време заради диверсия в железопътната инфраструктура в Московска област с нарушен график се движат и влаковете в областта.

Според информационния официоз на Русия в 8:16 тази сутрин над територията на Истринския район на Московска област е открит пореден дрон, който е унищожен. Информацията е от Министерството на отбраната, което малко по-рано обяви, че друг дрон е паднал в Рузския район на Московска област. Дронът бил заглушен със средства за радиолектронна борба.

Летищата "Внуково" и "Домодедово" от московския авиацонен възел са въвели ограничения за приемане и излитане на самолети. С цел осигуряване на безопасност от 6:25 тази сутрин час от рейсовете са пренасочени към други летища, съобщи пресслужбата на "Внуково", а минута по-късно са въведени временни ограничения за приемане и излитане на машини.

Поне един рейс е отказан сутринта на 21 август и на летище "Шереметиево" - полет от Екатеринбург при захода към Москва е бил пренасочен за кацане в Казан. Пилотът съобщил на пътниците, че "всички летища на Москва са затворени". Работата си към 8:40 сутринта са възобновили Внуково и Домодедово.

"Релсови партизани", както наричат в Русия и Беларус хората, извършващи диверсии срещу железопътната инфраструктура, са повредили релеен шкаф на жп станция "Солнечная" по Киевското направление на Московската железница. Към 6:00 сутринта шкафът е бил подпален, съобщава РИА Новости.

"Влаковете по Киевското направление в двете посоки се движат със значително закъснение от графика", обяниха от железопътната компания, обслужваща трасето. На мястото на диверсията работят ремонтни бригади.

Киевското направление тръгва от Киевската гара в Москва през Брянск до ГКПП Зерново на границата с Украйна. През март 2023 година беше съобщено, че Киевското направление ще бъде преименувано на Калужко с цел "опостяване на навигацията за пътниците". Железопътната ст анция "Солнечная" се намира на 16 километра от Киевската гара в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Бълг

21.08 2023 в 10:57

Вчера четох коментар на възмутен русляк, че масквата бил мирен град и войната трябвало до се води само на украинска територия.

1236

1

БотоксПутю

21.08 2023 в 10:36

Очаквам в скоро време вместо украински дрон, въздушно-космическите да ударят по грешка някой граждански самальот.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки