Дрон удари железницата в Крим и спря трафика на влакове

OFFNews 19 май 2023 в 11:21 7200 1

Снимка

Неидентифициран дрон е осъществил атака срещу железопътната мрежа в Крим, съобщи телеграм каналът Baza. Заради нападението е спряно движението на влаковете в района на инцидента, обяви шефът на окупационните власти в Крим Сергей Аксьонов.

Атаката е извършена през нощта на 19 май в близост до станцията Солоне Озеро в района на Джанкой в Крим. Недалеч се намира военно летище. На мястото на катастрофата са открити многобройни останки от дрона, работят техници и експерти по взривовете.

Макар железопътните релси да не са нарушени, движението на влакове е спряно, повредена е електрическата мрежа.

По думите на Сергей Аксьонов през нощта срещу петък в северната част на анексирания от Русия полуостров са били свалени четири безпилотни апарата, като не е имало жертви и разрушения.

В четвъртък пък беше блокирана железопътната линия към базата на руския черноморски флот в Севастопол, след като близо до Симферопол дерайлира влак. Причината, според британското разузнаване, вероятно е саботаж, имащ за цел да блокира единствената жп линия, водеща до руската база.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

19.05 2023 в 14:44

Да, бе, неидентифицираният дрон им е изпратен на мурзилките от зелените човечета от Марс или от някоя по-отдалечена планета!

С нетърпение очаквам резултатите от употребата на британските крилати ракета, тогава ще има истински съспенс...