Дождь прекрати работа

Владимир Йончев 03 март 2022 в 19:48 7404 3

Телеканал "Дождь" - една от малкото руски опозиционни медии прекрати работа.

Спирането е временно. Трябва ни малко време, за да помислим, да намерим начин как да изпълняваме нашето призвание и да се върнем. На каква платформа - още не знаем, обяви в емоционално обръщение генералният директор Наталия Синдеева.

Не искам да плача. Много преживяхме и никога не се предадохме. И сега не се предаваме. Нужно ни е време да помислим как да съхраним всичко това, което правехме много години.

Пред камерата застанаха всички работещи в "Дождь".

Знам, че много от вас се страхуват. По време на спецоперация също се налага да се отстъпва. Смелите хора не са тези, които не се страхуват. Страхуват се всички. Смелите хора са тези, които преодоляват страха, бяха думите на главния редактор Вадим Ровенски.

Във вторник страницата на Дождь в интернет бе забранена от военната цензура Роскомнадзор. Дождь продължи да излъчва в You tube, опитвайки се да финтира цензурата изпълнявайки основното й изискване да не употребява думата война, а вместо нея - военна операция.

Вчера обаче беше приета промяна в закона, според която журналисти разпространяващи фалшиви новини се наказват с 15 г. затвор. А за фалшиви новини се смятат всички, които не са почерпени от руски официални източници.

Цялото емоционално сбогуване на екипа на Дождь със зрителите:

Обръщам се към зрителите, за да разберат защо сме принудени да вземем такова решение, каза журналистът Михаил Шевельов. Защото на нас ни забраняват да наричаме войната - война. Защото ни забраняват да разказваме за тези, които умират. Забраняват ни да вършим работата си и да разказваме на хората за ужаса, който се случва сега в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

03.03 2022 в 23:35

Много сложно стана това цялото тровене с новичок и полоний. Като може направо да ги закриват.

5827

3

pisnamiotmutri

03.03 2022 в 22:48

И ние по едно време имахме независима телевизия БИТ, ама Мирослав Янев я купи с намереия да я модернизира и я спря.

22548

2

dolivo

03.03 2022 в 20:57

ми то се стесни макарона, не остана място за истина, освен преповръщане на държавните опорки

 
X

Подкастът на OFFNews