Доналд Тръмп загубил 800 млн. долара за година

OFFNews 29 септември 2016 в 12:15 7093 5

Снимка Reuters

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп е изгубил 800 млн. долара от 2015 г. насам, съобщава "Форбс". 

Изданието оценява настоящото богатство на Тръмп на 3,7 млрд. долара, а като основна причина за спада се посочва "омекване" на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк. От 28-те сгради на милиардера, оценени от "Форбс", 18 са загубили част от стойността си. Сред тях е и известния небостъргач Тръмп Тауър в Манхатън. При седем здания пък се наблюдава скок в цените им.

Що се отнася до други големи разходи на републиканеца, той е похарчил близо 50 млн. за предизборната си кампания, но и е намерил начин да си възвърне част от тях с ходове като този да разположи офисите на щаба си в Тръмп Тауър и да получава наем от тях. Според "Форбс" негативните му коментари спрямо мексиканските имигранти са му коствали около 100 млн. долара заради провалени сделки. 

Не е сигурно какво е реалното финансово състояние на Тръмп, според различни източници то варира между 3 и 3,9 млрд. От кампанията му обаче твърдят, че става въпрос за десетки милиарди. 

Именно богатството и успехът в бизнеса бяха сред водещите аргументи в проведения в понеделник първи дебат между Тръмп и опонентката му Хилъри Клинтън. Дискусията бе наблюдавана от рекордните 84 млн. зрители, а според прочуване на Reuters/Ipson мнозинството определя бившата първа дама за победител от дискусията. 

Резултатите от онлайн анкета сочат, че 55% от хората смятат, че Клинтън се е справила по-добре в дебата, срещу 25% подкрепа за Тръмп. Половината респонденти - съответно 50% за Клинтън и 52% за републиканския й опонент - заявяват, че дискусията не е променила мнението им за кандидатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12570

4

CAESAR

29.09 2016 в 19:03

По паметливите помним, че Тръмп заяви, че е отделил 1,1 млрд долара собствени пари за президентската си кампания. Явно досега е похарчил 800 млн от тях, като либерастската преса бърза да ги обяви за загуба в бизнеса му...

12147

3

Служител в Лафка

29.09 2016 в 18:15

За Хилъри на тези избори почти изцяло ще гласуват само цветнокожи, феминистки и неориентирани, политически апатични девойки в средата на двайсетте си.

Ясно е, че Тръмп ще спечели, предвид това, че яхна вълната с бежанската криза и преориентира политиката си почти изцяло натам, дори вкара и елементи на съвременен протекционизъм.