Доброволец-новобранец свали руски Су-25 с мобилен комплекс Игла

Последна промяна на 24 юни 2022 в 21:38 9511 1

Су-25. Илюстративна снимка

Снимка Командването на десантните войски на Украйна

Су-25. Илюстративна снимка

Новобранец десантчик от Николаев е свалил руски щурмови самолет Су-25, съобщи службата за връзки с обществеността на Командването на Десантно-щурмовите войски на Въоръжените сили на Украйна.

Според комюникето в петък на едно от направленията, където се водят сражения, военнослужещ от 79-та отделна десантно-щурмова бригада е поразил самолета на противника с противозенитен ракетен комплекс “Игла”. “Бронираният самолет на окупатора кацна завинаги, убоден от иглата на украинската ПВО” - написаха украинските военни.

Според информацията на командването боецът, свалил руския Су-25 “Гарван” е дошъл в армията като доброволец и като новобранец е преминал през начално военно обучение за изпълнение на воинските си задължения, при това, както показват резултатите, е бил обучен добре.

Преносимата зенитна ракетна система “Игла” или както по натовския стандарт дублира името на известна марка уиски - SA-18 Grouse (шотландска яребица) е предназначена за поразяване на ниско летящи хеликоптери и вражески самолети. Комплексът е на въоръжение от 1983 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови