Дмитро Кулеба: Нямаме план Б за спряната от САЩ помощ за Украйна

OFFNews 04 януари 2024 в 10:55 2966 5

Дмитро Кулеба

Снимка БГНЕС/архив

Украйна не предвижда никаква алтернатива за компенсиране на спряната американска военна помощ за войната си срещу Русия и е уверена, че Конгресът на САЩ ще одобри отпускането на помощ. Нямаме план Б. Уверени сме в план А, заяви външният министър Дмитро Кулеба в интервю за Си Ен Ен.

"Украйна винаги ще се бие с предоставените ѝ ресурси. И... това, което се дава на Украйна, не е милостиня. То е инвестиция в защитата на НАТО и в защитата на просперитета на американския народ", каза още той, цитиран от БТА. 

Кулеба заяви, че ако Русия надделее в конфликта, продължаващ вече повече от 22 месеца, "други лидери ще се изкушат да последват стъпките на Русия. А гарантирането на сигурността в тази част на света и възпирането на тези лидери ще изисква много, много по-висока цена за Съединените щати". 

Кулеба заяви, че всички официални лица, които предполагат, че руският президент Владимир Путин никога няма да нападне държава членка на НАТО, ако Кремъл успее в Украйна, "правят огромна грешка. И трябва да сменят работата си".

Искането на правителството на САЩ за отпускане на още 61 милиарда долара в подкрепа на Украйна буксува в Конгреса на САЩ. Републиканците обвързват помощта за Украйна с втвърдяване на миграционната политика към мексиканците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

04.01 2024 в 18:52

К@рвенските номера на републиканчетата. Рейгън се върти в гроба си!

1066

4

alcom4

04.01 2024 в 13:24

Както и да е !Каквито и спекулации да се правят,че Западът "изоставял",Украйна ,защото се уморил и загубил доверие в отбранителните способности ,на украинците...НЕ СА ВЕРНИ. ! Тези твърдения не могат да надхвърлят ,проруския, си характер и са в угода на Кремъл ,но не отговарят на истината.Свобода свят ВИНАГИ ,ще помага на Украйна ,срещу руската имперска агресия!

2099

3

Mateevk

04.01 2024 в 11:45

Накрая т.нар. Запад ще падне жертва на собствения си дребнав егоизъм, недалновидност и откровена глупост. Да превърнеш помощта за Украйна в разменна монета е връх на цинизма. Ясно е, че искат и по-голяма яснота за какво ще се харчат парите и какво се очаква да се постигне, но при такава война е много трудно да се прогнозира с точност. Досега абслоютни всички опити за прогнози се оказаха несъстоятелни. Никой нищо не позна.

12078

2

edin slep

04.01 2024 в 11:42

В републиканската партия има достатъчно умни хора, това е партията на Рейгън все пак. Няма да оставят Украйна да погине, просто в момента се готвят за избори и се занимава с техните си глупости, но ако Путя натисне по-силно ще се активират на пожар помощите.

135

1

Far Rider

04.01 2024 в 11:29

Майната им на мексиканците! Помагайте на Украйна!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки