Дяволски дъх: Дрогата, която превръща жертвите в зомбита

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2015 в 12:40 21538 9

Разхождайки се по космополитните улици на Париж, почтена възрастна жена е спряна от китайка, която я моли да я упъти. Когато жената се навежда над карта, китайката издухва бял прах в лицето на услужливата парижанка. Това, което се случва след това, е като от сценарий за филм на ужасите.

Този бял прах е известен като "Дяволския дъх" - субстанция, толкова токсична и силна, че превръща всеки, погълнал я, в "зомби". Този "дъх" ги лишава от свободната им воля.

Наистина, прахът прави хората толкова податливи на внушения, че южноамерикански племена са го използвали, за да дрогират съпругите на умрелите вождове. Само така можели да ги "убедят" да спазят племенната традиция, според която те трябвало да бъдат изгорени на клада заедно с трупа на съпруга им.

Добиван от семена на растение, което расте в Колумбия, Еквадор и Венецуела, наркотикът лишава жертвата от собствена воля и той се съгласява с всичко, което му бъде поискано.

Днес прахът се използва все повече от престъпните банди в Европа. Те дрогират жертвите си, които след това лесно убеждават да им дадат най-ценните си притежания.

Сред тези, които са били ограбени с помощта на "Дяволският дъх", е и възрастната парижанка. Във френската столица един на всеки 20 човека е цел на престъпните банди.

През февруари тази година полицията в гр. Богота̀, Колумбия е арестувала две жени
за дрогиране на хора с "Дяволския дъх", след което ги ограбили.

Начинът на извършването на престъплението е особено лесен - престъпниците издухват наркотика в лицата на своите жертви, които губят разсъдъка си и способността да се възпротивят на заповед. Според източници, близки до френската полиция, жертвите изпадат в "хипнотично състояние, напълно контролирано от техните похитители".

"Те карат жертвите да ги заведат в домовете си, където ги карат да сложат всичките си бижута и пари в чанта, която да им подадат", разказват полицаи.

Две китайки и един европеец, които са били част от такава групировка, са арестувани. Страховете обаче са, че стотици други из Европа вече са станали жертви на такива престъпници или пък ще бъдат атакувани в близко бъдеще.

В наскорошен документален филм по телевизията "Дяволският дъх" беше окачествен от служителите на правоприлагащите органи като "най-страшният наркотик в света".

Мириам Гутиерез (Miriam Gutierrez), токсикологичен експерт в Богота, Колумбия обяснява: "От медицинска гледна точка1 това е перфектната субстанция, за да накараш някого да си признае за извършено престъпление, тъй като след това той не помни нищо". 

Според докладите с помощта на въпросния наркотик са били откраднати милиони евро, които са били изпратени на тарторите на бандите.

Китайските органи потвърждават, че арестуваните в Париж жени са част от известна криминална мрежа, която действа на територията на целия свят и се е "специализирала в менталното подчинение с помощта на непознати продукти".

Смъртоносните възможности на "Дяволския дъх" не трябва да бъдат подценявани. Медицинските експерти казват, че един грам от праха е достатъчен да убие човек, а по-малки количества от него водят до халюцинации и състояние на хипноза. 

Йозеф Менгеле, известен по света като "Ангела на смъртта".

Прахът дори веднъж е бил използван от ЦРУ като "серум на истината". Той е бил познат и използван дори и от нацисткия лекар Йозеф Менгеле (Josef Mengele) за експерименти с еврейски затворници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2015 в 23:05

Тея па, чак сега се сетиха че има такова нещо като скополамин, лешпери...

08.09 2015 в 16:52

Не разбрах само, защо непременно трябва да е прах и да ти го духат в лицето?!
Има къде по-приятно духане от това.
За такова да се хваща и "джурналиста". И да влага повече усърдие от това в писането.

08.09 2015 в 16:27

Има това е истина скопаламин беше гледах го по BBC имаше документален филм за това!

08.09 2015 в 14:29

За тези, на които статията им "жълтее" или си мислят, че волята е толкова силна : http://youtu.be/ToQ8PWYnu04

08.09 2015 в 14:29

За тези, на които статията им "жълтее" или си мислят, че волята е толкова силна : http://youtu.be/ToQ8PWYnu04

08.09 2015 в 14:17

Сериозно ли ?
Няма да коментирам статията, тъй като това са пълни глупости, но автора заслужава да бъде обсъден.
Израза "Две китайки и един европеец" звучи абсурдно. Европееца, от коя страна е, че се съмнявам китайките да са от континента Китай? Ако не знаеш, тогава напиши две азиатки и един европеец, звучи доста по-смислено...
Не знам, кой стажант се упражнява да пише статии, но е много грозно, когато се пишат подобни глупости.

08.09 2015 в 13:41

Няма такъв наркотик, който да е по-силен от волята, стига човек да не е слабохарактерен или да не е опитвал никакви "наркотици".

08.09 2015 в 13:34

Нарича се скополамин

08.09 2015 в 13:06

Статията жълтее та дрънка...