Дядо Коледа раздаде подаръците и се прибра вкъщи

OFFNews 25 декември 2019 в 17:37 3256 2

Снимка NORAD

Дядо Коледа се прибра вкъщи на Северния полюс. Обиколката на белобрадия старец завършва с над 7,5 милиарда подаръци, раздадени на деца и възрастни, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD.

“Дядо Коледа се завърна у дома на Северния полюс! .. Ще се видим догодина!”, пише в профила на Дядо Коледа в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Както бе отбелязано на сайта на командването, тази година Дядо Коледа е доставил 7 574 576 003 подаръци на жителите на нашата планета.

Той излетя от резиденцията си на Северния полюс на 24 декември на шейна, теглена от девет елена. Размерът на шейната се измерва в сладкиши - 75 захарни пръчки или 150 бонбони дължина, ширина – 40 пръчки или 80 бонбони.

Височината на шейната също се измерва в сладкиши и се равнява на 55 захарни пръчици или 110 сладки, теглото на шейната по време на излитане е колкото на 75 хиляди бонбона. Превозното средство возеше свръхтовар над целия свят, тъй като Дядо Коледа тежи около 117 килограма, а теглото на подаръците е стотици десетки тона.

Проектът NORAD Santa Follows стартира през 1955 г., когато популярен универсален магазин в Колорадо публикува реклама, призоваваща децата да се обадят на Дядо Коледа. Въпреки това в телефонния номер, посочен в съобщението, се появява грешка и вместо с Дядо Коледа, операторът свързва повикванията с горещата линия на континенталния отряд на противовъздушната отбрана (предшественик на NORAD).

Оттогава всяка година на Бъдни вечер военновъздушната база в Колорадо става Коледен център за проследяване на пътуванията на Дядо Коледа. За бързо проследяване на маршрута NORAD използва четири системи за управление – спътници, радари, изтребители в небето над САЩ и Канада и специални „камери на Дядо Коледа“, видеоклипове от които са достъпни в YouTube.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

2

OtSofia

26.12 2019 в 02:24

Персонажът, приличащ на пиян казак, с килната шапка с понпон, червена рубашка, каиш около кръста и чизми, който виждаме на "хо-хо-хо" КокаКола рекламите, както и онзи, който е описан в горния текст, първо, е Са/ента (Santa) и второ, няма нищо общо с Дядо Коледа, известен единствено между българите и свързаните с тях народи. Дядо Коледа е българският Стара бога Коледа и за него се пее вече няколко хиляди години в българските народни песни. В тях се разказва как Той се въплътява в идването/рождението на Млада бога Коледа, понякога наричан само Млада бога, и как даруването помежду хората е израз на потвърждение, че човекът се учи от Бога да дарува, като най-силна проява на почит към Бога.

23293

1

Стефан

25.12 2019 в 21:39

Не искам подаръци, донесени от американски бомбардировачи.