Десетки загинали при полицейска акция в Рио де Жанейро

OFFNews 06 май 2021 в 21:01 2878 0

Най-малко 25 души са загинали при престрелка между полицията и наркодилъри в квартал на бразилския град Рио де Жанейро. Сред жертвите има и един полицай, а двама души са били ранени в метрото, предаде Ройтерс.

При операцията властите в града са използвали бронирани коли и хеликоптери, а акцията е била срещу трафика на наркотици в квартал Жакарезиньо в северната зона на Рио де Жанейро.

Местната пожарна служба съобщава, че куршуми, изстреляни по време на престрелката, са ранили двама пътници във вагон на метрото. Трима полицаи също са пострадали, а един е починал от раните си.

Полицейската операция започнала, след като били получени съобщения, че наркотрафикантите вербуват деца за своята банда, която освен с трафик на наркотици, се занимава с грабежи, убийства и отвличания, предаде БНР.

Полицията съобщи, че сред загиналите при престрелката в Жакарезиньо има лидери на бандата за наркотрафик, доминираща в живота в бедняшкия квартал. Според полицейските органи са арестувани поне 10 заподозрени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови