Десетки загинали и стотици в болница след теч на токсичен газ в Индия

OFFNews 07 май 2020 в 17:25 2388 0

Поне 11 души загинаха, над 265 са в болници заради изтичане на токсичен газ от завод за полимери на компанията Ел Джи Полимърс Индия (LG Polymers India ), разположен край град Вишакхапатнам в щата Андхра Прадеш. Изтекъл е газ стирол. Злополуката е станала в ранните часове на деня, след избухването на пожар в завода, който се готвел да поднови работа след отмяната на някои карантинни мерки, наложени заради коронавирусната епидемия.

"Ситуацията, предизвикана от изтичането на газ, вече е под контрол и проучваме всички начини бързо да осигурим грижи на пострадалите при вдишване на газа", съобщи в комюнике южнокорейската компания собственик.

"Най-малко 70 души са в безсъзнание в близка болница, а общо между 200 и 500 души получават медицинска помощ", заяви представител на полицията в град Висакхапатнам в щата Андхра Прадеш.

Телевизионни кадри показаха хора, припаднали на улицата, опитвайки се да избягат от засегнатия район. Оплакванията са от затруднено дишане и парене в очите.

Близо 1000 души са се почувствали зле в радиус от три километра от завода на компанията Ел Джи Полимърс лимитед в град Вишакхапатнам, предаде Асошиейтед прес

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!